SPORT

S-a întors Cenușăreasa!

N`a primit aplauze Diego Costa, dar a primit Costa Rica. La o zi după ce Spania a fost culcată la pământ de Olanda, mondialul ne`a oferit o altă surpriză, poate chiar mai mare. A venit rândul altei campioane mondiale să primească o corecție. Semifinalista de acum 4 ani, Uruguay, e ca și eliminată după ce Costa Rica a învins`o cu 3-1.

Costa Rica a fost una din poveștile frumoase ale mondialului din `90, turneu la care Ioan Chirila a supranumit naționala din America Centrală Cenușăreasa. La primul mondial de după revoluție, Costa Rica era aruncată într`o grupă infernală: cu Brazilia, Suedia – acea echipă care avea să joace semifinale la Euro `92 și America `94 – și Scotia, o abonată în acea vreme la mondiale.

Naționala antrenată pe atunci de legendarul Bora Milutinovic, cu fabulosul Conejo în poartă, a terminat pe 2 în grupă după două victorii superbe cu Scoția și Suedia, când a întors spectaculos pe final și s`a calificat în optimi.

Grupa în care e acum Costa Rica a fost numită Grupa Morții a mondialului brazilian – singura cu 3 foste campioane mondiale, iar Costa Rica a fost considerată condamnată sigură. Verdictul a fost contestat însă de costa-ricani, care au și câștigat la recurs.

Victoria Costa Ricăi nu aparține doar micii țări fără armată din America Centrală. Costa Rica le încurajează în acest fel și pe Honduras, și pe Iran, și pe SUA și ne oferă o explicație a optimismului afișat de pescarii din Finlanda și Feroe după tragerea la sorți a preliminariilor Euro 2016, care într`o grupă cu Grecia, Ungaria, România și Irlanda de Nord visează la locul 2. La fel ca și Costa Rica acum, deși mai urmează două bătălii epopeice: cu Italia și cu Anglia, primele echipe care i-au felicitat pe costa-ricani pentru victoria istorică.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply nickpero iunie 15, 2014 at 9:02 pm

    Revin. Se repeta obsesiv… Forza Costa Rica! 🙂

  • Leave a Reply