SPORT

Valul mexican

Pus să analizeze mondialul înainte de start și să încerce niște previziuni, probabil cel mai mare om de știință al prezentului, Stephen Hawking, a pronosticat că Brazilia va ieși câștigătoare. Știință pură: Brazilia are deja cele mai multe titluri, iar țara care a jucat acasă s`a impus deja de mai multe ori în istorie, fie ca a fost vorba de Uruguay, Italia, Anglia, Germania, Argentina sau Franța. Și totuși calculele celebrului astro-fizician au dat cu virgulă atunci când brazilienii s`au văzut încurcați de ciuca bătăilor de la mondiale, Mexicul.

Mexic e echipa cu cele mai multe infrângeri la competiția supremă din fotbal și, deși a fost mereu învinsă de Brazilia la Cupa Mondială, a hotărât că acum e momentul revoltei. Incontestabil, egalul cu pretenții de victorie a fost mâna sau, mai precis, mâinile portarului Ochoa. Pentru notorietatea sa, și Mutu are un merit. Transferându`se la Ajaccio, românul ne`a oferit ocazia să`l urmărim mai îndeaproape pe colegul său din poartă, care a încercat mai mult de unul singur, să salveze echipa de la retrogradare sezonul trecut.

Ochoa s`a aflat în acest rol și la meciul nationalei sale împotriva Braziliei. A apărat tot, doar că nu a reușit să dea și gol, așa că s`a terminat doar 0-0. E drept, în anii `90, mexicanii au avut și un portar care juca și atacant. Mulți își mai amintesc ca portarul Mexicului de la mondialul din America, Jorge Campos a jucat multă vreme și atacant, iar cea mai mare dezamăgire a acestui să`l numim portar-înaintaș, a fost că FIFA i`a interzis să participe la același turneu final și ca portar și ca jucător de câmp.

Fără să fie considerată favorită la calificarea în optimi după tragerea la sorti a mondialului brazilian, Mexic și`a câștigat respectul în fața adversarilor și datorită selecționerului Miguel Herrera, numit interimar acum jumătate de an ca să salveze ce mai putea fi salvat dintr`o campanie ce părea compromisă. Poreclit Păduchele, parcă la concurență cu Puricele Messi, Herrera își permite luxul să`l păstreze pentru lustruit banca de rezerve chiar și pe starul lui Manchester United, Chicharito Hernandez, ca să își îndeplinească visul. În fond, diferența dintre un nebun și un geniu o face succesul.

Și mai există printre mexicani un nebun care are voie să viseze orice: Ochoa împlinește în ziua finalei 29 de ani. Poate nu și`a făcut încă nicăieri rezervare pentru petrecere și preferă să asculte în loc de La Mulți Ani acordurile sublimului Cielito Lindo, cântat din tribună de zeci de mii de suporteri.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply