România a câștigat prima medalie de aur la J.O. de la Londra la tir. Ultima participare la tir cu arcul a fost in 2008, la Beijing. Deci exista o șansă de succes și la mondialul de fotbal.
Să urmărim puțin portarii. Neuer a fascinat asistența cu ieșirile sale pe cât de elegante pe atât de utile la meciul cu Algeria, însă cel mai bun de pe teren a fost portarul celalalt, care a apărat aproape tot. De Ochoa suntem deja cuceriți de mult. Nigerianul Eneyama si costa-ricanul Navas au făcut și ei minuni. Dar Tim Howard, eroul americanilor din bătălia cu Portugalia, a dus eficiența portarilor spre cote maxime la meciul cu Belgia. În primele 90 de minute, belgienii au tras pe poarta sa de 20 de ori!
Totuși să fie fie vorba doar despre portari? Atacanții n`au nicio vină când vine vorba despre exasperarea suporterilor? Ba da, au! Și nu e vorba doar de atacanți – puțini la număr într`un meci – ci de toți cei care trag la poartă. Ce au încercat să prezinte Kompany & Company la meciul cu SUA seamănă izbitor de mult cu sportul prezentat la începutul articolului: tirul, fie el cu pușca sau cu arcul.
Spectacolul a avut și un spectator german – Klinsmann – care se bucura la ratările belgienilor, dar care nu înțelegea cum de e posibil. Doar dințosul Ronaldo, nemții Klose și Gerd Muller, legendarul Fontaine și Pele au mai multe goluri decât Klinsmann la mondiale. Selecționerul americanilor se minuna pe margine când vedea cum curg șuturi peste șuturi și ratări peste ratări… Belgienii au desenat frumos pe teren, însă sterilitatea lor nu poate fi explicată doar de faptul că golgheterul din întreg lotul trimis în Brazilia este un fundaș – van Buyten.
Am ajuns la 3 meciuri consecutive încheiate 0-0 la Cupa Mondială. E drept, prelungirile au mai compensat sărăcia în goluri, dar cele 90 de minute inițiale seamănă uneori atât de mult cu un concert în care fotbaliștii cântă play-black că nu reziști fără să te întrebi unde se termină valoarea și unde începe neinspirația. Până la urmă să tot șutezi la poartă fără rost nu e doar inestetic, ci și falimentar.
Corect, poate că ne`au și învățat cu nărav jucătorii prin mulțimea de goluri din grupe. Dar acum cum facem? Ne uităm doar la prelungiri?
No Comments