SPORT

Guvernul Halep, în pericol

E greu să scrii de rău despre Halep, dar mă interesează lucrurile ușoare la fel de mult cât muzica ușoară. Totuși de când e rău să’ți verși dracii pe antrenorul plătit din banii tăi atunci când simți că chiar banii tăi și performanțele tale tind să o ia la vale?

Foto: EPA

Foto: EPA

Halep e ceva. Nu știu dacă e cineva, dar e ceva. Aparte. Halep le’a plăcut românilor și de asta. Și dacă termenul „aromân” nu exista, ei i s’ar fi potrivit. Pentru că e atipică. Nu putem să o asemănăm cu jucătoarele de tenis din generația ei – Sorana, Niculeasca, Dulgheru și alte mărunțișuri. Lăsați’o pe Begu!

Halep – simpatică, ziceam. Nu renunță, mușcă din soartă, întoarce trenul din loc dacă simte că a luat’o în direcția greșită. Aș fi zis avionul, dar e prea sensibil subiectul. Halep – în sfârșit, un român tare! Aici aromânii zâmbesc șmecherește, dar e dreptul lor! Nici nu mai contează cât de bună sportivă e, Halep are lipici și la coafeze și la șoferi de autobuz.

Dar Simona – e momentul pentru prenume – s’a schimbat. În doar câteva săptămâni, am văzut’o cum și’a luat la mișto antrenorul, cum l’a obligat să’și dea jos lavaliera la discuțiile tehnice și, ultima în top: izbucnirea aiurea de la meciul cu Pennetta. Tot la adresa antrenorului din tribune. „Bate din palmele alea, nu sta degeaba!”. Acum un an nu vedeai asta…

Bine, acum un an nici ea nu câștiga atât. Acum un an creștea și ea. Dar în ritmul accelerat al acestui tip de ieșiri, Simona tinde să devină antipatică. Orice guvern are o doza de încredere la început, dar cu timpul devine vulnerabil ca popularitate. Iar Simona riscă să’și strice imaginea înainte să devină personaj și pe plan mondial.

Toți ne enervăm, dar important e și cum faci la nervi. Așa cum și’a câștigat o mulțime de fani în România, așa poate să’i și piardă. Poate că Halep n’are nevoie de antrenor dacă tot ce cere de la el e s’o aplaude, dar sigur are nevoie de cineva care să’i spună cum să se poarte. Că e păcat de locurile alea libere din tribune la meciurile ei din primele tururi, când joacă cu adversari modești… Iar sponsorii se mai uită și la om când te cheamă pentru un contract.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply