Trăim cu impresia că toată România ține cu Steaua, dar zilele astea vedem cum aproape toată România s’a aliat împotriva Stelei care nu vrea să’i dea jucători lui Iordănescu. Jonathan Swift spunea că recunoști un geniu atunci când vezi că toți proștii se aliază împotriva lui. Aici nu e chiar așa.
În primul rând că cele 5 rivale care s’au încruntat în fața Stelei nu sunt formate din proști. În al doilea rând, Reghecampf e departe de geniu, el arată mai mult ca un secund al preparatorului fizic Thomas Neubert. Dar în războiul lui împotriva României, dreptatea este a sa.
Reghecampf e administratorul Stelei. El trebuie să facă Steaua campioană. Cum atuul Stelei în lupta la titlu e pregătirea fizică a gurului Neubert, ar fi fost o prostie să îi lase pe jucători pe mâna lui Iordănescu. Și nu doar pentru că Neubert s’a călit alături armata SUA, iar generalul-pe-timp-de-pace-Iordănescu îi cheamă pe jucători lângă el doar într’o tabără de vacanță. Treaba asta au spus’o chiar jucătorii convocați în ultima vreme. Acolo totul e o relaxare.
Iodănescu s’a trezit că nu are de lucru în perioada asta și se plictisește. Dar el nici nu știe ce să facă cu fotbaliștii pe are îi convoacă. N’a fost clar niciodată care e programul, cu cine joacă sau pentru ce joacă. Tentativa de națională pe care vrea el să o adune nu folosește nimănui. Mai mult îl încurcă, însă el, în labirintul lui, în lumea lui, nu’și dă seama. Și se joacă de’a declarațiile de război!
Tovarășul Iordănescu cere suspendarea celor 6 jucători care nu sunt lăsați de Steaua să răspundă abuzurilor lui. Nu degeaba l’a făcut Becali dictator. Chiar asta înseamnă să fii dictator. Să faci legile, să fii parte din proces și tot tu să judeci. Federația lui Iordănescu este cea care îi va judeca.
Din problema momentului în fotbalul românesc reiese clar slăbiciunea sistemului. După 25 de ani de domnie a Nașului Sandu, România înca nu are în Federație niște oameni care să fie și credibili și pricepuți. Niște oameni care trebuie doar să știe pe ce lume trăiesc. Și de aia fotbalul e pe moarte.
No Comments