De curând, Google a oferit 100.000 de euro fiecărui individ care găsește slăbiciuni în sistemul propriu Chrome. Nu e prima oară când Google plătește hackeri și încearcă să îi ademenească. Dar cât va trebui să așteptăm momentul când va fi valorificat în vreun fel și Diego Simeone?
Antrenorul lui Atletico Madrid, echipă proaspăt calificată în finala Champions League, reușește de câțiva ani performanțe inimaginabile la o echipa de mâna a doua a fotbalului mondial. Chiar de mâna a treia, la ora aterizării sale pe banca de antrenor a lui Atletico. În acești 4 ani, Simeone a cucerit totul cu o singură excepție: Champions League. Acum și’a câștigat dreptul la a doua încercare. Ca un nesimțit!
În fotbal e clar: frumosul atrage admiratori și de multe ori e chiar mai bine răsplătit decât câștigarea trofeelor. Simeone predică opusul. El e urâtul. Limba română ne oferă plăcerea să pătrundem ambele sensului ale acestui cuvânt. Cu o zi înainte să o elimine pe Bayern și să se califice în finala Champions League, cea mai mare competiție anuală din fotbal, Simeone s’a strâmbat din nou: nu muncesc ca să’i fac pe plac nimănui, muncesc ca să câștig. Mai, du’te naibii!
Simeone a venit în lumea fotbalului, a confiscat’o, e mândru că o controlează și… Și?! Noi, voi, fotbalul, mama… facem ceva? Dacă nimeni nu face nimic ca să combată noua filosofie înseamnă că ăsta e frumosul zilelor noastre!
Dar uită’te la Simeone, uită’te la Atletico! Ne înțelegem din priviri că, totuși, ăsta e urâtul. Deci, Google-ul fotbalului să scoată banii și să îl plătească pe Simoene pentru lecția pe care o predă!
Simeone ne arată slăbiciunile sistemului actual, ale fotbalului modern, pe care noi ne prefacem că îl placem și când ne e scârbă de el. Ne merităm Epoca, estetica urâtului aplicată cu o pasională antipatie de Simeone.
Credeți că Simeone ar fi putut ajunge la acest nivel pe când fotbalul se juca cu 4-5 atacanți la fel ca acum când sunt zero sau doar unul? Ar fi putut Simeone să’și alerge câinii după oamenii cu mingea, adversarii, dacă aceștia erau mai îndrăgostiți de trasul la poartă decât să paseze și să legene mingea la infinit, așa cum fac Iniesta, Ribery sau Hazard? (am numit doar geniile eliminate de Atletico în drumul spre finalele sale de Champions League).
Putea el, Simeone să dea ordin soldaților săi să se tăvălească urlând cu gura strâns închisă NU NE PLACE FOTBALUL, dacă el, fotbalul știa să’i pedepsească pe cei care trag de timp sau pe cei care practică meseria fotbal deși ei fac anti-fotbal? Nu!
Dar dacă tot a hackerit și a hăcuit atât fotbalul, hai să’l folosim acum noi pe Simeone! Nu de alta, dar în curând vom uita ce mai înseamnă să vezi pe un teren de fotbal, chiar ceea ce vă place atât de mult celor care ați ajuns la această ultimă frază: fotbalul!
No Comments