www.sport.ro

Fot-BAL MASCAT. Episodul 2: Masca lui Zero

Cine a inteles derby-ul Astra – Steaua sa ridice mana sus! “Sus mainile!” le-a spus si Sumudica stelistilor, in cel mai halucinant mod posibil. Daca povestea deby-ului ar fi fost turnata intr-un film de la Hollywood am fi spus ca e trasa de par. Sau ca a fost bal mascat.

Cu Sumudica pe post de Sergiu Nicolaescu. In 3 zile a fost pe rand: antrenorul erou al Astrei dupa calificarea din Europa, tradatorul care a vrut sa se turceasca pentru un sac de galbeni in plus si, in final, killer-ul Stelei. Personajul din serialul sau preferat. Care i-a iesit din nou perfect.

La inaltime au fost si jucatorii lui. Abia treziti din betia calificarii glorioase, campionii rataciti la jumatatea clasamentului s-au deghizat in niste fotbalisti relaxati, fara niciun stres, capabili sa bata pe orice le iese in cale.
Amestecat a parut totul. Umblata prea mult pe drumuri, Astra a crezut ca joaca in deplasare la Giurgiu. Poate de aceea i-a si mers atat de bine. Derutati au fost si spectatorii, care tineau ba cu Steaua, ba cu Astra, in functie de cine era la minge.

Lui Alibec i-a fost cel mai greu sa-si gaseasca locul. Asa ca si-a anulat votul. Ce sa aleaga intre Astra si Steaua? Sotia sau amanta? S-a retras smechereste sa le vada paruindu-se intre ele. A vazut insa si o scena care foarte probabil il va astepta si pe el: furia lui Reghecampf de la final.

Pentru Reghe, asta ramane singura consolare de dupa meciuri. Sedinta publica cu jucatorii sai, pe care o tine in fata camerelor TV si a intregului stadion, oricare ar fi el. Executia publica. Umilinta extrema. Ultima incercare de a arata ca este mare si tare. De a muta responsabilitatea de pe umerii sai.

Sedinta care nu s-a mai fi tinut daca omul condamnat sa joace fotbal, Golubovic, nimerea mingea de la un metru de poarta goala. Dar fotbalul nu se poate baza pe nimereala. Si masca lui Zorro s-a transformat subit in masca lui Zero. In antiteza, Budescu, a demonstrat ca pentru el orice sut e un penalty. Cu o superioritate sfidatoare pentru orice trecator prin fotbal.

 

N.B. Articol apărut pe 11 dcembrie 2016 pe www.sport.ro după Astra – Steaua 1-0.

http://www.sport.ro/opinii/bogdan-hofbauer-dupa-astra-1-0-steaua-fotbal-mascat-episodul-2-masca-lui-zero.html

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply