www.sport.ro

Umbra lui Borcea. La Steaua

Asta da minune! Pana sa-l transfere pe Gnohere de la Dinamo, Steaua l-a adus pentru o zi pe Borcea. Evadarea s-a facut in stil Houdini: la ceas de seara, direct de dupa gratii. A reusit, dar rezultatul a fost un esec, un dezastru. Cum orice nas isi are finul, Becali s-a trezit la portile Arenei Nationale invocandu-l pe rivalul sau prieten, transferat pe mai multi ani in spatele portilor inchisorii. “Lasati-ne sa ne pregatim de Champions League!” De parca Leicester s-a pregatit, a ajuns pur si simplu.

Glasuirea lui Becali a fost o intoarcere in timp. Insa nu una una cu parfum de nostalgie, ci doar de inapoiere. Un exemplu de ce inseamna sa uiti greselile trecutului. Stim, stim continuarea: “Am gresit, ma voi smeri, nu mai fac pana data viitoare. Am glumit”. Si eu am glumit. Ca sa “ne radem”. Reghecampf si jucatorii Stelei insa nu i-au permis lui Becali aroganta afisata inaintea meciului cu CFR Cluj. De fapt, jucatorii, nu Reghe. Cand Steaua pierde, parca ei sunt vinovatii, nu?

La auzul mantrei Champions League, CFR Cluj s-a activat si a repetat acel scor glorios de pe timpuri, 2-1 la Roma, si a dat un copy-paste a la Victor Ponta pe National Arena. Adica perfect. E drept, fara personajele de atunci. Cu niste avataruri schitate repede de Miriuta, care, l-a invins pe Reghe in derby-ul antrenorilor din Liga I, care vor sa antreneze in Bundesliga.

 Nascuti in aceeasi zi, cei doi au ales sa o petreaca diferit. Reghe nu si-a refuzat ritmurile de manele la petrecerea faraonica de aniversare, venita la putin timp dupa ce Steaua pierduse pe ritmuri orientale, la Ankara. Miriuta a amanat distractia pentru dupa meciul cu Steaua. Si, iata, e loc de sampanie! Miriuta nici nu-si permitea sa-si ocupe timpul cu alte lucruri pentru ca el avea de construit de la zero o echipa. Si-a pierdut jucatorii-cheie in urma cu putin timp si nu-si permitea sa se faca de ras cu Steaua.

Culmea, dupa meci, de transferuri s-a plans chiar Reghecampf. Cele 4 milioane cheltuite de Becali nu l-au satisfacut si i-au afectat, zice el, ordinea la echipa. E drept, transferurile au fost facute cam fara cap, Steaua primind gol acolo unde are probleme de peste 5 ani, de la plecarea lui Golanski. Postul de fundas dreapta, dus de mult de rapa, ramane un mister pentru care Mister Reghe inca nu gaseste o solutie.

E drept, fara sa simta nevoia sa se apere in campionatul intern, Steaua a neglijat sa se intareasca in aparare si a preferat sa ia toata spuma ofensiva disponibila in Romania. Din pacate golul noului Tanase, Tanase, nu a fost de ajuns, Steaua a trebuit sa se recunoasca invinsa de un Budescu in varianta light, Bud.

Si astfel Steaua cade din lumea ei. Cade pe primul loc. Inca e bine. Inca sunt milioane. Inca sunt meciuri, inca sunt adversari. Urmatorul partener de intrecere va fi Voluntari. Va fi bine!

 

N.B. Articol apărut pe 23 septembrie 2016 pe www.sport.ro dupa Steaua – CFR Cluj 1-2. Înaintea meciului, Gigi Becali anunța că Steaua se pregătește deja de Champions League.

http://www.sport.ro/liga-1/bogdan-hofbauer-despre-transferul-neasteptat-al-stelei-inaintea-meciului-cu-cfr-lasati-ne-sa-ne-pregatim.html

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply