www.sport.ro

Ziua Regelui

Iertata sa-mi fie imaginatia, dar am simtit de multe ori o asemanare intre “Regele” Hagi si Printul Charles. Ca orice print, Charles stia ca va ajunge odata rege, insa, iata-l aproape de 70 de ani si momentul intarzie.

Pe Hagi l-am numit noi rege. Pentru clasa lui, pentru superioritatea pe care o arata ca fotbalist. Ca antrenor, un singur gol a lipsit ca sa debuteze cu o calificare la mondiale. Si apoi, tot asa, cate un gol, cate un gol si palmaresul lui a ramas aproape gol.

Dar marele upgrade e gata sa se intample. Visul rostit cu atata tupeu – sa se lupte de la egal la egal cu Guardiola sau Ancelotti – nu mai duce a simpla fantezie. Un titlu cu Viitorul ii deschide drumul.

Hagi nu e batran. Abia astazi a implinit 52 de ani, iar victoria de aseara, pe terenul lui Dinamo, lanseaza Viitorul in pole-position in cursa spre titlu. Hagi refuza sa-si mai dea jucatorii de top in Romania. Mai mult ca niciodata, Hagi inspira frica.

Jenant pentru istoria sa, Dinamo, de exemplu, n-a reusit niciodata sa castige acasa cu o echipa atat de noua, cum e Viitorul. Promisiunile lui Andone ca Dinamo se va bate la locurile 1-2 mai pot fi indeplinite doar daca Dinamo va lupta pentru titlul din play-out.

Pe fondul protestelor in surdina ale lui Andone, Negoita a dat cei mai buni 3 marcatori: Rotariu, Gnohere si Lazar. Achizitiile sonore au cazut si Mutu inca promite ca aduce jucatori repede. Deja nu mai e repede. Totul poate fi prea tarziu.

Strategia masochista a lui Negoita ne permite sa credem ca el n-a vrut sa-i aduca mai devreme doar ca sa mai economiseasca o luna la salarii. Chiar asa, de ce sa platesti un jucator pentru perioada de pregatire? O gandire pe termen ultra-scurt, departe de profesionalism, departe de succes, departe de viziunea si de rabdarea de pescar, pe care le gasim la noul pretendent la coroana in fotbalul romanesc, Hagi.

 

 

Articol apărut pe www.sport.ro pe 5 februarie.

http://www.sport.ro/opinii/ziua-regelui-bogdan-hofbauer-scrie-despre-frica-pe-care-hagi-o-inspira-acum-in-liga-i.html

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply