www.sport.ro

Imperiul Contra atacă

Dinamo e obsedată de Europa la fel cum era România ca țară în urmă cu 20 de ani. Contra e omul care își propune calificarea în play-off, deși toate șansele sunt împotriva lui. Aducerea lui nu seamănă cu nimic din ceea ce s’a întâmplat recent pe la Dinamo. Un transfer aparent supranatural reușit de binomul Negoiță – Mutu. Contra e clar un om supracalificat pentru Liga I.

Succesul lui din Spania, faptul că a plecat pe bani de la Getafe în China îi creează o aură de Mesia scurtei sale cariere. A venit genul de antrenor care nu avea voie să accepte o ofertă din România în condiții atât de mărunte! Dar oare de ce? Contra a riscat să se compromită, însă dacă îi iese nebunia ridică o recompensă uriașă.

Victoria cu Botoșani nu e mică. Botoșaniul tocmai a bătut Craiova, Botoșaniul a bătut’o în tur și pe Dinamo, iar Dinamo era la pământ până la sosirea lui Contra. Ce s’a schimbat atât de repede la echipă? Atitudinea! Asta spune Contra. Cu vocea răgușită după meciul de debut. Excluzând meciurile cu Steaua, e pentru prima oară în acest sezon când jucătorii lui Dinamo nu s’au mai plimbat plictisiți pe teren. Contra a reușit să’i transforme instantaneu cu forța unui iluzionist. Numai că asta nu e tot.

Contra știe că nu depinde totul de el. Steaua aproape o elimină pe Dinamo din play-off dacă peste câteva zile pierde cu Mediașul. Un rezultat machiavelic, dar o situație care strategic i’ar conveni de minune Stelei cu gândul la play-off.

Contra e în situația în care poate face totul, dar rezultatul să fie nimic. Dacă Dinamo bate tot, dar nu se califică în play-off va fi primul eșec al erei Contra. Dinamo nu se va mai bate la locurile 1-2, așa cum își propunea Andone, ci la locurile 1-2 din play-out.

E drept, Europa poate veni și de acolo, dar pentru Contra ar fi importante derby-urile: victorii cu Steaua, Viitorul, Astra, CFR. Nu explorarea unei lumi cu chinuitele Pandurii, Târgu-Mureș sau Timișoara. Acea lume îi poate tăia lui Contra din apetitul pentru Liga I. Dar până atunci nu vom afla ce și’a dorit Contra din revenirea lui la Dinamo.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply