www.sport.ro

20.000 de Reghe sub mări

Sub nivelul mării. Până acolo s’a scufundat Steaua lui Reghecampf. Nu mai poți să zici: „Mai rău nu se poate!” Se poate… Fiecare meci aduce o nouă cădere. Asta îl sperie cel mai mult pe Becali. Iar rugăciunile la mănăstirile rusești îl conduc spre un singur răspuns: că cineva de sus îți dă, dar nu ți’o bagă și în poartă.

Buimac după noua înfrângere, 1-3 cu Dinamo, Tamaș visează că la antrenamente steliștii sunt atât de buni încât o bat și pe Barcelona. Hai să fim high! Îți vine să îi întrebi oare ce fumează. Dacă cineva le’a băgat asta în cap, râde de ei. Dacă ei cred asta, au pierdut simțul fotbalului. Dar dacă sunt cu adevărat mai buni la antrenamente decât la meciuri rezultă două concluzii. Din ambele iese prost Reghe.

Prima o putem compara cu plecarea lui Ranieri de la Leicester. Campionii Angliei nu jucau nimic, dar după ce au scăpat de antrenorul nedorit au demolat’o pe Liverpool. Deci: jucătorii nu’l mai vor și Reghe nu mai controlează situația de la Steaua.

A doua concluzie e că Reghe nu se pricepe să rezolve situația. Tehnic. Ca meseriaș. Ca angajat. Ca profesionist. Nu poate. Și de aici reiese tot că Reghe nu mai controlează situația. Dar după fiecare meci, lovește în jucătorii lui. Jucătorii soției sale, jucătorii lui Becali, jucătorii iubiți de fanii Stelei. Doar lui nu’și găsește nicio vină!

Loviturile sub centură și prin gardă primite de la patron au făcut pe toată lumea să înțeleagă că Reghe nu mai e dorit la Steaua. Că singura continuare logică e despărțirea. Doar că Reghe nu mai vrea să plece ca atunci când a lăsat Steaua pentru arabi – el în pierdere. Vrea să plece ca atunci când a fost dat afară de arabi – el în câștig. Cu caravanele sau camioanele, ce or fi fost ele, pline de bunătăți. Venind încărcat pe Drumul Mătăsii ca marii comercianți.

Numai că Becali nu e dispus să achite un milion de euro. Simte că ar pierde el niște bani. Psihologic, se simte furat dacă ar face asta. Mai furat decât se simte cu banii aruncați pe geam pentru jucători. În iarnă, în vară, acum două ierni și tot așa.

Milionul se poate dovedi mizilic dacă luăm în calcul ce bani ar putea câștiga Steaua din Europa sezonul viitor. În același milion sunt incluse și niște cursuri de management: ai grijă altă dată ce antrenor îți iei și ce clauze îi pui! Și în același milion putem trece și o amendă. Penalizarea pentru că prea l’a înjosit pe Gâlcă deși îi câștigase cam tot. Doar că lui Gâlcă mai mult i’a vândut jucători și mai puțin i’a cumpărat.

E prețul corect un milion? Ce preferi? Un milion de euro sau un milion de probleme?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply