Uncategorized

Moțiunea de centură

Câtă vreme țara asta are un singur UDMR o va duce rău de tot. De fapt, e obligatoriu să aibă mai multe, pentru că un singur UDMR face mai mult rău. Dar dacă ar fi mai multe, ar fi sigur viață lungă pentru români.

Pentru că românii ar fi siguri, în sfârșit, că cineva le urmărește binele. Deocamdată e bine pentru românii unguri. Deci big like pentru UDMR, care a știut să’i prostească pe cei majoritari din parlament. Scenariul a fost mai bun ca cel al lui Laszlo Nemes, care a luat Oscar-ul anul trecut.

Foto: hoffi.ro

Ne uitam ca proștii în iarnă la tot circul acela cu ordonanțele Guvernului. Unii și înghețam cu zecile de mii, cu sutele de mii prin piețele marilor orașe, dar nu pricepeam că nu căutăm ce trebuie. Deși cumătrul Iordache ne încerca la fel ca bătrânul acela de la țară care face pe prostul în fața copiilor cu „Altă întrebare” și „Altă întrebare”! Aveam atâtea întrebări, dar nu pe cea potrivită: „Cui folosește?”

Filmul a continuat pe comedie cu ruperea PSD-ului în două la fel. Și ce mai aplaudau și ce se mai hilizeau spectatorii pe seama lui. De când a devenit vizibil proiectul de lege al UDMR nici nu mai conta dacă Guvernul avea să pice sau nu.

Pentru că am aflat cui îi folosește tot jocul. Cu o răbdare de pescar, UDMR punctează din ’92 încoace victorie după victorie pentru ai lui. Celorlalte partide le lasă doar iluzia că ele conduc. Dar magistralul UDMR este cel care a reușit cu autoritate de șerif să facă liniște la fiecare moment limită. Și ce înseamnă cu adevărat să conduci dacă nu să impui deciziile în momentele critice?

N’aș vrea să insist pe consecințele proiectului de lege propus de UDMR. Pentru plâns există tot timpul din lume. Și e posibil ca tot timpul să rămână doar pentru plâns. Aș vrea să apreciez lecția oferită. Și să admir UDMR-ului pentru demonstrația fermecătoare, imposibil de negat că țara are în punctele ei cheie viețuitoare care și’ar vinde – sau și’au vândut deja – și mama pentru nimicuri pe care ei le consideră importante. Și nici asta nu ar fi cel mai grav. Grav este că se găsesc atâția susținători.

Minoritatea e noua majoritate.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply