www.sport.ro

Johanna Kontra Halep – noul coșmar românesc

De ce? De ce nu Halep? De ce Simona Halep a ratat cel mai important moment al carierei? De ce a trecut pe lângă primul loc și și’a frânt atât de dureros un nou zbor către un titlu de Grand Slam, care se încăpățânează și nu vrea să mai vină?

Înfrângerea de acum a lui Halep e frustrantă. Și pentru ea, dar și pentru fani. Nu poți să treci ușor pe lângă ideea că putea fi numărul 1. Că ratează acest scop exact la ultimul meci. Și că se întâmplă la o lună distanță, tot într’un moment crucial, la un Grand Slam. Eu personal n’o cred pe asta cu „Nu mă interesează locul 1!” Cum să nu’ți dorești să fii cel mai bun când ești sportiv profesionist? Și cum să nu’ți dorești acest lucru când ești deja pe locul 2?! Cum să refuzi unicul progres pe care îl mai poți avea??

Da, poate că trofeul la un Grand Slam ar fi mai valoros decât acest loc 1, cum cântărește și Ilie Năstase, dar se aplică asta la Halep, cea care la începutul ascensiunii sale spunea că e mai interesată să ajungă la Turneul Campioanelor decât să câștige un Grand Slam? OK, să acceptăm că Halep chiar așa gândește, că locul 1 nu o interesează. Atunci, oare nu tocmai asta ar fi problema? Că în momentele cheie, în momentele în care poți fi cu adevărat mare, dispari din peisaj?

Johanna Konta a spus după victoria cu Halep că a câștigat pentru că a fost concentrată pe ceea ce voia să obțină. Oare nu așa e sportul? Să îți propui ceva și apoi să încerci să îl și obții? Lipsa unei strategii pe termen lung n’ar fi adus’o atât de sus unde e ea acum. Atunci de ce să schimbi viziunea? Tocmai acum când chiar contează. Acum când sunt atât de aproape Grand Slam-urile, gloria, banii. Da, banii! Pentru că în tenis se joacă pe atât de mulți bani, încât e o glumă neinspirată să spui că ei nu contează.

Simonei îi pasă. E ambițioasă. O vedem tristă după înfrângeri și o vedem bucuroasă după victorii. Are sentimente. Suferă. Ea acum suferă. Simularea indiferenței nu știu dacă îi face bine. Mai ales că am văzut’o la finalul meciului. La acea nenorocită minge de meci i’a cerut arbitrului să se repete și poate că așa ar fi fost drept. Și poate că așa s’ar fi întâmplat dacă Halep nu era în luptă chiar cu omul englezilor, Konta, ajutată de acel strigăt al unui spectator.

Aceeași Konta care a plâns atât de tare la Mamaia la meciul cu Sorana, care i’a adus exmatricularea lui Ilie Năstase din lumea tenisului. Ilie a spus după meci că și’ar fi dorit victoria Simonei cu Konta și ca o răzbunare pentru el. Deși acea victorie îi tăia onoarea de unic număr 1 român din istoria tenisului.

Dar Halep avea nevoie de răzbunare și pentru ea însăși. A ajuns la 4 meciuri cu Konta. A câștigat unul singur, cel de la FedCup, l’aș numi cel mai puțin important pentru interesul ei. Primul meci pierdut de Halep cu Konta este și primul meci în care am remarcat’o eu pe Konta. Acum 2 ani, la Wuhan, Halep a pierdut deși conducea cu 5-1 în decisiv. N’avea cum să nu ajungă mare o jucătoare atât de agresivă.

Mats Wilander i’a reproșat Simonei după meci că e prea pasivă. Că a pierdut meciul jucând prea defensiv. Eu fac doar observația că e prea pasivă în ceea ce își dorește. Că nu îi vedem foamea de victorie, dar îi simțim nefericirea atunci când pierde.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply BALUBA JOHNSON iulie 12, 2017 at 10:13 am

    O eterna speranta!Vorba aia,s-a nascut talent,moare speranta!Intruchipeaza perfect mediocritatea poporului roman!Se inceaca la mal ca Banel Nicolita!Nu mai merita investita in ea nici speranta,nici pasiune,nimic!O mediocra care nu merita sa fie NR 1!Practica un tenis oribil,a ucis spectaculozitatea acestui sport frumos!Nua re imaginatie,joaca mecanic si nu este capabila sa schimbe ceva din mers!Eu,nu mai cred in ea demult!

    • Reply Bogdan Hofbauer iulie 12, 2017 at 1:31 pm

      Joaca cu mijloacele ei. Porneste cu un dezavantaj important fizic, dar compenseaza cu munca si ambitie. Dupa mine, ar avea nevoie sa lucreze mai mult mental. Sa stii ce vrei. Sa’ti propui.

    Leave a Reply