www.sport.ro

Cu bâlbe spre Bilbao

Dinamo a dat’o în bâlbâială rău de tot înainte de meciul verii, așa cum promite să fie cel de joi cu Bilbao. Jucăria s’a stricat la meciul cu Botoșani. S’a stricat chiar înainte de început, de la conferința de presă la care Contra a amenințat că iese din sală dacă cineva îndrăznește să’l întrebe ceva despre meciul lui Bilbao. Să vorbim despre meciul cu Botoșani, deci…

Dar ce? Deși Contra l’a ridicat la rang de finală, meciul a fost o glumă proastă, departe de meciul de debut al lui Contra la Dinamo, acel 1-0 cu Botoșani din iarnă, cu care i’a cucerit pe suporteri și care a împins’o pe Dinamo spre play-off și spre lupta la titlu. Acum, Dinamo a făcut un meci urât, plictisitor, care te scotea din stadion sau de la televizor și te trimitea la somn.

Foto: hoffi.ro

E adevărat că Botoșaniul a fost drăcoasă și incomodă rău, așa cum nu o vezi niciodată la meciurile împotriva Stelei, când e victimă sigură, uneori chiar declarată, dar asta nu e o scuză pentru Contra.

Nu e o scuză pentru apărarea care cândva era punctul forte al lui Dinamo – acum uitată în vacanță. Nu e o acoperire nici pentru mijlocul lipsit de orice fantezie sau pentru atacul fără agresivitate, cu Nemec în frunte, plictisit și obosit, cu mișcări de parcă abia era trezit din somn. Vorbim iar de somn, de somn avem voie.

La toate acestea, adăugăm și deja vechea problemă a lui Dinamo, care nu reușește să își găsească un căpitan adevărat, un lider care să poată să ridice echipa în momentele moarte. Încă imatur, Steliano Filip e mereu nervos, mereu frustrat și mai mult încurcă. Tot ce reușește în situații critice e să ia un cartonaș galben.

E adevărat că meciul a fost urât și din cauza Botoșaniului, echipă care nu a tras doar de rezultat, ci și de timp. A păcălit fotbalul nesimțit de mult, făcându’ne să ne uităm la ceas ca să vedem cât timp a mai rămas până când FIFA va aduce și în fotbal regula cu timpul de joc efectiv ca să scăpăm odată pentru totdeauna de cei care sunt pedepsiți să joace fotbal. Imaginile cu jucătorii de la Botoșani trântiți pe jos au contribuit și ele la lipsa oricărui farmec a meciului de aseară.

Putem spera ca Dinamo să evite o nouă rușine în Europa? Da, putem! Liniștea de pe fața lui Contra de la finalul meciului e un semnal pentru asta. De fapt, în sinea lui, Contra știa că meciul cu Botoșani nu e atât de important pe cât a încercat el să ne spună. Nu avea cum să plece din țară să o vadă pe Bilbao, ca să uite brusc tot și să’și amintească abia azi care e treaba cu bascii.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply