www.sport.ro

Baietii lui pierde-iarna

Stelistilor li s-a urat cu binele. Asta e concluzia daca privesti ce se intampla de o luna incoace. Erau pe val cu victorii pe linie si calificare rapida in grupa de Europa League, o recuperare fantastica si primul loc in campionat. Bonus – o armata de oameni la nationala. Scuze echipei armatei daca asocierea de cuvinte deranjeaza!

Steaua lui Becali si-a luat nasul pe sus dupa seria formidabila din toamna. Budescu a jucat mai mult la nunti, Dica a pierdut autoritatea in fata jucatorilor, iar echipa – meciurile. Becali insusi e usor dezorientat. Ba l-a certat pe Dica dupa infrangerea de la Iasi, ba l-a alintat acum dupa cea de la Giurgiu. Culmea e ca infrangerea prin care Steaua pierde cei mai multi bani a fost cea de la Plzen, trecuta prea usor cu vederea si acceptata prea usor. Inclusiv inainte de meci, echipa s-a dus la Praga ca la un meci amical cu o echipa modesta de provincie.

Steaua a alergat dupa doi iepuri si a cazut victima proverbului: i-a ratat pe amandoi. Risca sa piarda locul 1 in Europa, iar jucatorii odihniti la Plzen n-au aratat mai fotbalisti nici in cele doua meciuri de campionat, cu Iasi si Astra. Sacrificiul a fost inutil, iar Steaua pierde de fapt mai mult decat niste meciuri. Steaua poate pierde tot.

Steaua pierde ritm. Jucatorii nu mai stiu care cand joaca. Care meci mai e important si care nu, desi chiar au fost importante toate. Steaua pierde incredere. De la echipa neinvinsa doua luni, care defila in toate competitiile, Steaua e acum derutata de orice adversar. Orice faza pare simpla, dar orice meci e greu. Si se termina rau. In consecinta, Steaua n-a dat niciun gol in ultimele 3 meciuri.

Steaua pierde ordinea interna si buna dispozitie care domnea si aducea succesele. Budescu vorbeste non-stop de experimentele nefericite, teoretic ale lui Dica, practic de fata cu toata lumea bate saua sa priceapa antrenorul ca lui ceva nu ii convine. Si fiind unul din liderii echipei, Budescu nu vorbeste doar pentru el. Dar fentele lui Budescu l-au enervat si pe Becali, intr-un moment in care celalalt rasfatat al echipei, Alibec, nu mai joaca nimic. Patronul isi critica vedetele in momentul in care echipa nu are niciun salvator, gongul nu suna si criza se poate adanci.

Intamplator sau nu, e si perioada aceea a anului in care Stelei ii merge prost. Steaua nu a mai avut 3 infrangeri la rand de anul trecut, la inceput de decembrie, cand cu Reghecampf pe banca a pierdut intr-o saptamana tot: calificarea in Europa League, dupa infrangerea cu Villarreal, Cupa Romaniei, dupa eliminarea rusinoasa cu Mioveniul, iar in campionat a fost o infrangere cu Astra, pe atunci a lui Budescu, Teixeira si Morais. Alibec era la Astra, dar semnase deja cu Steaua si Sumudica l-a sarit din schema pentru acel meci.

Daca Steaua traieste iarna cartitei, s-ar putea ca toate mofturile de acum, de la prea mult bine, sa coste prea scump, iar titlul poate trece repede, ca CFR-ul prin gara. Si tare cred ca CFR sau Craiova nu isi vor mai vinde vedetele la Steaua, asa cum au facut ultimele doua campioane.

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply virgil noiembrie 27, 2017 at 1:36 pm

    Un moment greu care tine cam mult si jocul, din pacate, este tot mai prost. Daca la Iasi si Plzen au fost ocazii si ratari, la Giurgiu nu s-a construit absolut nimic. Astra putea juca fara portar ca rezultatul ar fi fost acelasi. Steua nu are joc de echipa, asteapta totul de la rezolvari individuale si cand Alibec, Budescu, Tanase si Coman nu produc nimic echipa nu joaca nimic. Din pacate a ajuns si Nita sa gresaca grav si sa-l scoata din joc pe Planici din cauza asta. De Enache nici nu mai are rost sa vorbim, este extrem de slab ca fundas si fara contributie pe faza de atac. De fapt dupa cele trei infrangeri fara gol marcat nu se poate salva nimeni, toti au fost foarte slabi. Becali vorbeste prea mult si Dica antreneaza prea putin. La ce jucatori a transferat Steaua nu putea un antrenor ca Dica fara nicio experienta in LIga a I-a sa-i integreze intr-o idee de joc functionala. Din pacate este o criza adanca, la fel ca in ultimii doi ani cand s-a facut experimentul catastrofal cu Radoi soi apoi a esuat lamentabil si revenirea lui Regechamp. Steaua transfera tot ce e mai bun, tine in viata fotbalul romanesc, dar la titlu se lipesc altii, mai ales datorita greselilorgrosolane ale Stelei dar si manierei cooperatiste in care se desfasoara play-off-ul, cu echipe care se dau la o parte (2016, Dinamo in favoarea Astrei, iar in 2017 astra si craiolguta in favoarea Viitorului). Asa ca sunt premise ca in anul 2018 sa se repete scenariul ultimelor doua sezoane.

  • Leave a Reply