www.sport.ro

De la Denis pana la Denis

Parea imposibil in urma cu doua-trei luni, insa Epoca Alibec la Steaua a apus. De la bolidul de curse care lucea din toate unghiurile, Alibec a ajuns o masina prafuita, ascunsa in garaj, fara asigurare, fara ITP. Pe parbriz are lipit cu scoci un afis scris de mana: „Oferta. De vanzare”. Eventual chiar scris gresit, fara o litera sau cu una in plus…

Alibec se da acum la reducere. E varianta cea mai proasta pentru el, pentru Steaua, chiar si pentru cumparator. Dar asa e viata. Mai apar si crize, mai apar si speculatii. Becali a ratat ocazia sa il vanda in vara pe o suma beton, iar acum ar accepta sa-l dea oricum, cat inca mai are pret. E mai mult decat nimic.

Devalorizarea lui Alibec vine pentru ca Becali a rasfatat omul nepotrivit. Alibec n-a stiut sa aprecieze ca este un jucator privilegiat. Nu a reusit sa creasca el din asta, iar la echipa nu s-a gandit. S-a multumit cu putinul oferit de momentul in care si-a dat seama ca e in centrul atentiei. De la omul care decidea meciurile in favoarea Stelei si a facut ca o tara intreaga sa il certe pe Daum pentru ca nu il lua la nationala, Alibec a ajuns omul care plange de frustrare, isi injura antrenorul si nici nu se mai descurca la meseria lui. Nu a dat niciun gol in campionat!

Alibec pleaca in vacanta cu mesajul clar ca e persona non-grata la Steaua. Dica a prins curaj si a spus in ziua ultimului meci al anului ca nu l-a convocat pe Alibec cu Viitorul pentru ca nu a vrut el. Dica a mai spus mandru ca Becali i-a propus si prelungirea contractului. El, Dica cel care in toamna era in contre cu vedetele Budescu si Alibec, a fost avansat in grad.

Desi pare ciudat, in cazul Steaua nu trebuie sa ne punem problema daca Dica e un antrenor bun sau nu. Important e ce crede Becali. Iar la Steaua asta cantareste greu. Daca Becali crede – si nu e exclus – ca ce a mers bine la Steaua e datorita deciziilor lui de patron, Dica e vulnerabil la fiecare apus de seara. Daca Becali simte ca Steaua a ajuns mai rau decat potentialul pe care l-a avut – si nu ar fi de mirare – Dica va fi nevoit sa plece. Nu acum, cand va fi sa fie. Acum Alibec e pe lista neagra.

In locul lui Alibec la Steaua se vor tipari bancnote noi. Va ramane scris „Denis”, iar peste literele Alibec, care vor fi sterse, va aparea „Man”. Copilul care creste ca in povesti, Man, reprezinta deja prezentul pentru Steaua. Joaca cu baietii mari, a dat iarasi gol, a incheiat anul in glorie si are o iarna la dispozitie sa-si dea seama ce sansa mare are el si ce sansa mare a pierdut Denis cel mare, Alibec.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Tibi decembrie 18, 2017 at 10:44 pm

  Salut Bogdan. Foarte juste aprecierile tale, un lucru e insa ca nuca in perete, reptitia „Steaua”, de ce nu va conformati unei denumiri deja oficializata? Steaua nu este echipa la care joaca Alibec. Este FCSB, cu o alta stema si alt logo…din pacate. Tocmai Alibec este aidoma FCSB, o echipa derutata, fara identitate si fara valoare raportandu-ne la nr de jucatori adusi cu surle si trambite. Alibec este departe de ce se visa pentru ca este victima unui mediu mediocru, asta-i fotbalu’ de-acu la noi, Costica Budescu o da din corner, si gata, se termina 1-0 sau 2-1, departe de asteptarile lumii noastre mici si-a naibii! That’s it! Ciao

 • Reply Bogdan Hofbauer decembrie 19, 2017 at 2:22 pm

  Multumesc!

  Cat despre denumire. A fost Steaua ani de zile. E greu sa o schimbi brusc.
  Plus ca poate si juridic se poate reveni. Sa nu ne grabim.

 • Leave a Reply