www.sport.ro

Frumusețea tenisului și frumusețea victoriei

Am simtit meciul de azi Halep – Bouchard ca o revedere intre doua colege de liceu, la 10 ani dupa absolvire. Evident, bacalaureatul si l-au dat amandoua in 2014, dupa mine, cel mai bun an din cariera ambelor jucatoare – cu o finala si o semifinala in dreptul lui Halep, o finala si doua semifinale in cazul lui Bouchard. Ma refer doar la Grand Slam-uri, adevaratele campionate mondiale in tenis.

Evolutia celor doua in timp e insa diferita si e clar in favoarea lui Halep. Romanca sta bine de tot: a ajuns lider mondial, in vreme ce Bouchard nici macar nu mai este in primele 100 din lume. Pe teren diferenta a fost chiar mai mare. Bouchard a fost depasita in toate momentele de joc, dezorientata, fara niciun plan de joc.

Dincolo de fileu era Halep, fata care stia deja totul despre Bouchard. Romanca a fost ca un soft care a scanat in detaliu adversara si a avut raspunsul potrivit mereu, la orice. Halep s-a prezentat ca o jucatoare matura care a aratat ca peste ea anii nu au trecut degeaba si chiar a ajuns cineva in tenis. Pe teren – prin jocul ei enervant, care intoarce orice minge – o proiectie peste tabloul feminin a lui Nadal in vremurile lui de maxima performanta. In clasament, nu mai zic.

Bouchard a ramas cum am lasat-o in 2014. Fata frumusica, fata dragalasa, fata care uite ce bine stie tenis, dar fata de atunci are un mare minus. Si-a pierdut principala ei calitate: ambitia de a ajunge o mare jucatoare de tenis, ambitia de a arata ca nu e doar un fotomodel scapat pe terenul de tenis din cauza unor invitatii trimise gresit de o secretara angajata pe pile.

Bouchard nu a evoluat de atunci si merge incet, dar sigur catre o zona in care comparatiile cu Ana Kournikova devin obligatorii. Sigur, Simona Halep nu poate uita acum si nu va uita niciodata infrangerea din fata lui Bouchard din 2014, semifinala de la Wimbledon care o putea umple de glorie. E singura ei infrangere cu Bouchard, insa s-a intamplat in cel mai important meci dintre cele doua.

Dar mizele lui Halep sunt acum altele, chiar trebuie sa o uite pe Eugenie Bouchard, care nu mai este un adversar de lux, ci un element la indemana, asa cum a fost mereu clasicul biscuite Eugenia in Romania. Halep trebuie sa continue examenele maturitatii cu marile jucatoare ale momentului ca sa ajunga si ea cu adevarat mare. De Mare Slem.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply