www.sport.ro

Dinamo se pregătește să moară

Nu va speriati, Dinamo nu va muri, chiar daca pierde jucatorii importanti de parca ii uraste! Asa cum Dinamo s-a tot pregatit de Champions League si nu a ajuns niciodata acolo, Dinamo nu va muri, desi se pregateste pentru asta. Dinamo agonizeaza, e bolnavul inchipuit conectat la aparate. Nici nu moare, nici nu traieste, doar aduce suferinta celor care o iubeste.

Important e sa vinzi

Fanii dinamovisti traiesc pe pielea lor clipe in care pielea lui Dinamo este jupuita constant, nedrept, fara perspective. Sa vinzi a devenit un scop in sine la Dinamo. Nu pe bani! Doar sa vinzi. Pierzi, castigi, Negoita te numesti.

Ametesti doar cand te uiti la numarul de jucatori importanti care pleaca de la Dinamo in fiecare campanie de transferuri, situatie care aminteste de vechile provincii romanesti, silite sa isi dea constant cei mai buni oameni turcilor.

Capitanul paraseste primul corabia

Plecarea lui Nistor e inca un moment stupid prin care trece Dinamo. Ea inca nu s-a finalizat, dar e suficient de grav faptul ca Nistor vrea sa plece, asa cum in ultimul an au facut-o si ceilalti capitani: Steliano Filip, Paul Anton sau Nedelcearu. Regula nescrisa „capitanul paraseste ultimul corabia” e expirata la Dinamo, unde cei care isi fac cat de cat un nume si simt ca pot realiza ceva in fotbal vor sa plece si sa nu mai auda de Dinamo. Chiar asa, nu mai vor sa auda de actuala Dinamo, echipa construita ca o societate comerciala specifica Romaniei de carton – actioneaza doar pe termen scurt si ultra-scurt, unde fiecare 50 de parai facuti azi conteaza, dar nu exista o gandire pentru un milion de euro de maine.

Dorinta lui Nistor de a pleca de la Dinamo e perfect de inteles. Ar castiga mult mai bine la Steaua, ar ajunge la un club interesat de performanta si nu s-ar mai lupta cu morile de cuvant asa cum o face la Dinamo. Nistor e peste Dinamo, iar Dinamo nu mai e de el. Dinamo e doar o echipa pentru jucatorii tineri care au ocazia sa se lanseze la un club care inca iti creeaza un certificat de nastere sau pentru cei de mana a doua care se multumesc sa spuna la retragere ca „au jucat odata la Dinamo”, fara sa realizeze ca sa fii acum la Dinamo e mai mult un blestem.

Nistor a vazut niste luminite la Steaua si nu-si mai gaseste sens la Dinamo, acolo unde intunericul si ceata sunt la putere.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply fanSimona august 25, 2018 at 11:56 am

    La modul general as remarca ca toată viata este o lupta pentru supravietuire dar si o pregătire pentru clipa mortii, care insa nimeni nu știe cand va veni. La modul particular Dinamo este în criză financiară de multi ani( de când Borcea a fost încarcerat) ,Negoita a scos echipa la vânzare (dar nu s-au găsit amatori ) asa ca probabil vanzarea unor jucători proeminenti a avut ca scop principal acela de a reduce nivelul de salarizare din echipa. Faptul ca Nistor a progresat la Dinamo legitimează, conform legitatilor pietei faptul ca aspira la o majorare a aspiratiilor financiare si de statut .Faptul ca Dinamo s-a incapatanat sa-l mentina la echipa majorandu-i substantial salariul și refuzând o suma importanta oferită de Becali reprezintă o decizie strategică opusa celor precedente și care nu știm dacă nu vor conduce la o adâncire a crizei. Sper ca Dinamo va supravietui și va progresa

  • Leave a Reply