Parerea mea, www.sport.ro

Fotbal în sânge

Dacă îi spui lui Viera că e bătut în cap, se supără. Cum care Viera? Cel care a intrat criminal aseară, să îi rupă piciorul lui Ianis Hagi. Am auzit și expresia „animalic”. Nu e așa, animalele nu au răutate. 

Dacă împărțim lumea fotbaliștilor între cei care știu fotbal și cei care le rup oasele, îi preferăm pe primii. Viera nu e Vieri și peste ani, fotbalul nu îl va reține. Îi reține însă pe Dobrin, Balaci, Hagi. E vorba de Hagi tatăl în enumerarea asta, dar și Ianis a ales calea fotbalului curat, fotbalului frumos. Înregistrări cu două goluri reușite de Ianis anul trecut la naționala de tineret au curs pe site-uri de pe mai multe continente. Dar acest articol nu este despre Ianis, e despre Viera. Apropos, nu îmi amintesc de vreo laudă asupra lui Viera prin presa din străinătate. 

Dar cât de rău este Viera? Mie, până aseară, Viera mi-a lăsat impresia fotbalistului muncitor, modest, care își cunoaște limitele, chiar cu bun-simț. Dar lucrurile nu mai stau la fel. A intrat la rupere la Ianis, fără să își dea seama, sper, că îi putea distruge unui fotbalist la început de drum. 

Aseară, Viera a fost în duel cu, hai să zicem așa, fotbalistul Viera, pe când avea 20 de ani. Bătrânul Viera a fost aproape să îl șteargă de pe lista cu fotbaliști. Dacă atunci când era tânăr, Viera întâlnea unul cu apucăturile lui și nu avea noroc, nu apucam noi în România să aflăm de un fotbalist Ousmane Viera.

Din proprie inițiativă sau sfătuit de cineva, Viera a venit cu scuze după meci. Probabil nu din proprie inițiativă pentru că imediat după scuze, l-a găsit vinovat pe Ianis, că de ce nu s-a ferit. Nu comentez afirmațiile lui Ianis cum că Viera i-a râs apoi în față tot restul meciului. Ei știu mai bine.

Dar cum atrocitățile comuniste nu ar fi fost posibile fără torționarii fără suflet, nici astfel de gest nu ar fi fost posibil fără complicitatea arbitrului Bârsan. Tot așa, ne plângem de lucrurile care merg prost în România în ziua de azi. Se întâmplă și din cauza unora ca Bârsan. Ne-am lămurit cu el, Bâsan e genul de om, care dacă ar vedea pe stradă un accident cu un om întins pe asfalt, nu s-ar opri să-l ajute.

Pentru că asta s-a întâmplat ieri. Nu mai are rost să îi reproșăm că nu a înțeles faultul dur. Mă refer doar la partea umană, a văzut un jucător plin de sânge după o intrare cu talpa a altui jucător. Și nu a făcut nimic. Ori nu se pricepe, ori a avut intenții rele. Oriunde s-ar încadra, nu are scuze.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Triplu februarie 23, 2019 at 3:34 pm

  Deci Ianis si-a dat jambierele jos, si-a pus ciorapi, dar sangele nu si l-a sters? Pt poza, sa dea mai bine.

  • Reply Bogdan Hofbauer februarie 23, 2019 at 3:47 pm

   Din analiza ta se simte clar ca nu esti medic legist. Altfel, ai fi realizat ca in poza nu „curge sange”, ci se vad urmele. Zgarieturi.
   Daca te-ai fi uitat la meci, vedeai ca acolo arata altfel, acolo era sange.

 • Reply fanSimona februarie 23, 2019 at 4:23 pm

  Triplu cinic cu accente sadice tipice tortionarilor.E clar ca nu iubește fotbalul, nu l-a iubit pe Hagi tatăl și mai ales nu iubește omenia. Păcat că există asemenea vietate.

  • Reply Bogdan Hofbauer februarie 23, 2019 at 4:25 pm

   Aici chiar nu mi-am propus sa fie vorba de Ianis, ci de cei care joaca atat de agresiv si pe cei care ii protejeaza.

 • Reply fanSimona februarie 23, 2019 at 5:41 pm

  Triplu(cap)Sec este evident că nu iubește fotbalul altfel nu avea un asemenea comentariu mizerabil . Lui Messi, un prichindel de om, care bucura cu arta sa milioane de oameni, putea sa-i termine cariera oricând unii ca Veira de o sută de ori. Poate ca celor de la Seosi li s-a spus sa intre la rupere ca sa bage frica de la inceput în tinerii de la Viitorul.

 • Leave a Reply