Parerea mea, www.sport.ro

Bucurați-vă de play-off!

Fotbalul  românesc  nu a murit. Dacă am putut vedea un meci atât de spectaculos aseară pe Arena Națională e clar că nu ne uităm degeaba la Liga I. Hai că vom avea un play-off frumos! E promisiunea făcută de FCSB și de Craiova.

Să nu plângem după fostul sistem al campionatului. Poate vom reveni la el, dar pentru moment nu ni se potrivește. Să nu plângă nici cei din campionat după punctele care dispar prin înjumătățire! Pur și simplu intrăm în altă fază a competiției. Și în Champions League, dacă ne gândim, după grupe doar jumătate din echipele continuă cursa pentru trofeu. Dar e vorba de cea mai bună jumătate.

Cea mai bună jumătate de până atunci. Da, poate unele din echipele care termină grupele Champions League pe 3 sau 4 și-ar fi revenit la un moment dat. Dar așa e sistemul, iar Napoli sau Valencia au ieșit din schemă. Nici punctele adunate în grupe nu mai au relevanță după tragerea la sorți a optimilor. Asta e viața.

Avem 3 ani de play-off în Liga I și de fiecare dată liderul de după sezonul regulat a câștigat campionatul. Deci nu e o întâmplare. E clar că unora dintre noi ne vine greu să ne despărțim de sistemul vechi, dar oare nu e doar o nostalgie? Nu e ca atunci când refuzi să accepți că îmbătrânești?

Să nu uităm că am ajuns la sistemul ăsta din cauză că vechiul sistem dădea rateuri. Meciurile din primăvară deveneau, multe dintre ele, inutile. Să recunoaștem că Liga I nu se compară cu cele mai mari campionate ale Europei care merg în continuare pe sistemul clasic.

Să nu ne pară rău după echipele care retrogradează în play-off. Pentru că ne rămân altele. Ne rămân cele mai bune, care promit meciurile cele mai bune. Au dovedit asta și în anii trecut și avem o promisiune și după derby-ul FCSB – Craiova de aseară. Nu vor mai fi timpi morți. Vor fi doar finale. Iar dacă nu toate, celelalte  vor avea miza unor semifinale sau sferturi de finală. Nu așa e și în Champions League? Nu așa e și la mondiale? Nu se reîmpart cărțile când rămân doar cei mai buni? Bucurați-vă de play-off!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply fanSimons martie 4, 2019 at 9:10 am

  Da, fotbalul românesc nu a murit, dar vai de capul lui cum trăiește ! Totuși ,oricât ar părea de stupid ,meciul Voluntari-FCSB mi-a plăcut mult mai mult decât Napoli-Juventus.Bergodi ,pe care îl apreciez dintotdeauna, a reușit la Voluntari sa le inoculeze încredere și un joc combinativ.Se vede ca jucatorii lui gândesc și încearcă să transpună pe teren ceeace pregătesc la antrenamente. Același lucru l-am sesizat la echipa lui Teja(excluzand povestea schimbărilor de la pauza !).Ascultand probabil și de directiva patronului privind jocul de posesie jucatorii au parut eliberati de stress-ul rezultatului și au încercat și ei să construiască. A rezultat un joc plăcut cu destule goluri și ocazii de a marca.Desi toată lumea știe ce probleme generează patronul Teja,mai experimentat decât Dica, a reușit se pare sa inducă jucătorilor acea stare de spirit pozitiva fără de care echipa nu se poate exprima în teren la adevărata valoare. Speram sa vedem în continuare fotbal pozitiv

 • Reply fanSimona martie 5, 2019 at 8:02 am

  Desi fotbalul romanesc este inca semimuribund din pdv organizatoric, financiar si mai ales din pdv al mentalitatii si interesului public , totusi aceasta „faptura” aproape muribunda parca a inteles ca va muri deabinelea daca nu va incerca macar sa traiasca si sa trezeasca interesul putinilor interesati(inca!) de soarta lor mizera.Greu de spus ce declic s-a produs in mintile acelor oameni de „fotbal” care de ani de zile au prezentat spectacole dezgustatoare greu de vizionat, in care lupta oarba pentru puncte era ca o negura densa care nu lasa sa mai razbata nicio raza de lumina.In acest peisaj sumbru singurul punct de „interes” public era ce „vraji”(de fapt vrajeli)mai face si mai debiteaza nea Gigi ,acest personaj pitoresc amestec inedit de bine si rau , nationalist si microbist inrait , singurul care a investit cu adevarat in fotbalul romanesc, dar si cel care l-a coborat la un nivel moral altadata de neconceput.Si totusi in aceste conditii de decrepitudine totala in ultimele meciuri din campionat fotbalul romanesc arata ca parca … „e pur si muove”.Sa fie acestea ultimele zvacniri ale „muribundului” inainte de a-si da obstescul sfarsit sau este inceputul revenirii la o viata normala a unor oameni care ar trebui sa traiasca din ce produc ,adica din spectacolul pe care il produc si pentru care oamenii platesc ? Greu de spus ce se va intampla.Vom trai si vom vedea.

  • Reply fanSimona martie 5, 2019 at 8:19 am

   Concluzia : e mult prea devreme sa ma bucur de fotbal, inca nu am vazut un singur meci de fotbal veritabil in tot acest campionat,dar am vazut in ultima vreme cate ceva care a inceput sa semene a fotbal si care l-am putut viziona mai mult de 10 minute fara sa schimb canalul.E deja mult pentru unul care i-a vazut la lucru pe Pele, Garincha, Mazzola, Di Stefano, Gento,Cruyff,Dobrin,Parcalab,Dumitrache,Dudu Georgescu,Hagi etc ,adica artisti ai jocului cu balonul rotund de pe gazon

 • Reply fanSimona martie 11, 2019 at 3:33 am

  Despre Craiova-Astra un singur cuvânt : „turcă”.Am urmărit pe „sarite” vreo 5 minute din prima repriza și încă vreo 5 din a doua. Imposibil de vizionat mai mult fără o senzatie de greata.

 • Reply fanSimona martie 17, 2019 at 4:45 am

  Viitorul -CFR alt joc de ” turca” șau „moartea pasiunii pentru fotbal” la care am asistat numai din simpatie pentru Hagi și Viitorul care însă au arătat o impotenta totală, inclusuv laudatul Janis. De CFR ce sa spunem altceva decât că „Les amis de Dudelange”defileaza în campionat făcând antispectacol.Oribil meci !

 • Reply fanSimona martie 17, 2019 at 7:52 am

  https://m.sport.ro/liga-1/viitorul-cfr-cluj-0-1-reactia-ciudata-a-lui-gica-hagi-cand-a-fost-intrebat-de-convocarea-lui-ianis-la.html

  Réactia lui Gica Hagi(atentie,dupa meciul Viitorul -CFR !) poate parea ciudata numai unuia care nu intelege nimic din fotbal.Dupa acel meci execrabil in care Janis si ceilalti elevi ai lui s-au aratat total incapabili sa faca ceva in compania unei formatii terne, dar robuste si bine organizate ,ce mai poti spune de Janis, chiar daca esti tatal lui ?

 • Leave a Reply