www.sport.ro

Așa’i românul

Prudent. Adica fricos. Asa a jucat Romania cu Muntenegru. “Vom juca romaneste”, isi facea curaj Daum inainte de meci. Dar parca suna a amenintare pentru Romania! Cum Daum nu-si risca postul, n-a riscat nimic nici in meci. Si nici n-a iesit nimic.

Excluzand modificarile fortate de accidentari, Daum a folosit cam aceeasi echipa pe care a mostenit-o de la Iordanescu. Din pacate, legendarul sau spirit de lupta si calitatile sale de motivator nu s-au vazut si nationala a aratat la fel de prost. M-am speriat cand am vazut ca Daum l-a considerat pe Dragos Grigore capitan al echipei, dar am sperat ca el a vazut ceva pana acum invizibil. Dar nu!

Sfidand parca timpul, Daum a intarziat sinucigas de mult sa faca si schimbarile din timpul meciului. Ele si au fost inspirate si nu au fost inspirate. Au schimbat jocul in bine, dar simt ca ar fi cazut si mai bine daca veneau mai din timp.

Poate ca n-are rost sa il judeci pe Daum dupa un singur meci. Asa e, seara asta pare ca nimic nu a avut vreun rost…
Burleanu spunea la final ca e prea devreme sa vorbim despre sansele la calificare. Eu ma tem ca e deja prea tarziu. Matematic se poate intampla orice, insa desi geografic Rusia e aproape, mondialul de acolo pare la capatul lumii.
Daca trebuie sa descrii intr-o propozitie meciul spui ca: “Romania a ratat victoria dintr-un penalty in ultimul minut”.

Devine greu sa te legi de altceva decat de faza blestemata a lui Stanciu. Cand liderul de facto al nationalei, in
momentul de varf al existentei sale, e cel care da cu piciorul victoriei in felul asta iti vine tot mai greu si sa speri.

Totusi TVR, televiziunea care a transmis meciul, ne-a oferit si un strop de umor negru cu Muntenegru. Intre meciul in sine si emisiunea de analiza si declaratii a fost inserat o scurta emisiune, fara nicio legatura cu fotbalul, numita “Asa-i romanul”. Cum sa te mai superi pe ceva? 🙂

 

N.B. Articol apărut pe 5 septembrie 2016 pe www.sport.ro după România – Muntenegru 1-1.

http://www.sport.ro/opinii/bogdan-hofbauer-dupa-egalul-cu-muntenegru-de-la-debutul-lui-daum-asa-i-romanul.html

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply