LUMEA

Iarta-ne, domnule Tusk, ca nu aparam ca Duckadam!

Vai, ce ne-ai facut, domnule Tusk, ne-ai batut mai rau ca Lewandowski! El ne-a dat 5 in doua meciuri, dumneata ne-ai dat o palma in 5 minute de ne-a crapat obrazul.
De ce nu ti-ai vazut de politica dumitale si ai pomenit de regina noastra, Nadia, primul om care ne-a facut sa intelegem perfectiunea? Nadia, singurul pamantean care a scris un „1” care se pronunta „10”…
Din cauza lui „1”, ne-ai vorbit si de Halep, sa dai de inteles ca mai contam in sport si azi, dar nu stii ca noi nu reusim sa demolam niste stadioane care oricum cad singure. Stii ca noi cautam o sala de sport cum cauta pe vremuri Sobieski intrarea la Cetatea Neamtului?
Dar de ce ai amintit si de Duckadam, domnule Tusk? Doar pentru a-i aminti unui popor ca intr-o seara a vazut ca orice e posibil? Chiar crezi ca mai avem vreo sansa? Nu ii auzi pe toti de la noi ca niciodata vreo echipa romaneasca nu va mai ajunge atat de sus?
Si de ce Duckadam, oare te-ai gandit ca omul care a facut o tara intreaga sa planga de fericire la finala din ’86 o fi plans si el aseara? Poate de emotie, dar poate si de tristete. Stii ca manusile alea, manusile cu care ceri sa ne aparam, nu mai sunt la locul lor? Stii ca Duckadam, atat de mare cat e el, le-a vandut pentru ca avea nevoie de bani ca sa mai apere o lovitura in lupta de dincolo de prelungiri cu boala?
Nu stii chiar tot ce e la noi, ai ramas in urma. Ai idee ca echipa aia, Steaua, a continuat sa fie mare in Romania, dar a fost obligata de un tribunal sa isi schimbe numele pentru ca pe aici legile si judecata se fac ca la piata?
Domnule Tusk, stim ca te pricepi. Ne-ai vorbit pe limba noastra, asa cum bulgarilor le-ai vorbit pe limba lor cand l-ai laudat pe Stoicikov. Dar ce ti-a venit sa ne vorbesti noua despre sport? Chiar nu ai auzit ca anii astia un prim-ministru ne-a transmis ca sportul nu e in primele 10 prioritati ale tarii noastre? Poate nu ai inteles, ca el a vorbit ieri in engleza, iarta-ne gluma.
Acum, ca ai aruncat manusa, domnule Tusk, oare o sa iti mai placa de noi si dupa campionatul european care se apropie de noi cu aceeasi viteza cu care fugim noi de el?
Si, in incheiere, domnule Tusk, iarta-ne si pentru ca la noi in Romania iti zicem „Task”, nu „Tusk”. Asa suntem noi, pronuntam tot in engleza. Nu din respect pentru ca e limba fotbalului, atat de drag noua. La noi e cool ignoranta prin care facem pe prostii simuland desteptaciunea. Musiu Tusk, daca tot citesti operele noastre, cunosti ca acum un secol o ardeam pe moda lui „furculision” si „lingurision”. Nu am evoluat prea tare la asta, doar ne-am mutat zona de interes, stii ca noua ne plac mai mult strainii. Ne plac pentru ca ei ne recunosc cat de cat valorile.
Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply fanSimona ianuarie 17, 2019 at 1:07 pm

  Daca D-l Tusk este un bun crestin va ierta toate greselile pacatosilor cu o conditie : aceea sa-si marturiseasca pacatele si sa se pocaiasca ,adica sa-si indrepte purtarea care i-a dus in pacat.
  Unul din Marile Pacate ale presei sportive este aceea ca a tacut malc fata de politica de macelarire a fotbalului romanesc.Ce ar mai fi fost fotbalul spaniol si mondial daca Messi si Ronaldo invinuiti de evaziuni fiscale exorbitante ar fi fost intemnitati si nu li s-ar fi aplicat pedepse cu suspendare si cu plata sumelor imputate ,ha ?
  Un alt Mare Pacat a fost si cand cronicariu sportivi au tacut malc si cand au fost linsati mediatic marii antrenori Belu si Bitang ,cei nau tutrati antrenirivai lumii,cei care au adus cele mai multe titluri mondiale si olimpice gimnasticii romanesti.Unde este acum gimnastica romaneasca dupa denigrarea scolii de gimnastica care a adus numele Romaniei pe culmile gloriei sportive,ha ?
  Acum va cereti scuze mai la misto ca nu v-ati facut datoria de a apara sportul romanesc de tagma demolatorilor lui ?
  Nu merge asa simplu !
  Marturisiti pacatele cu umilinta, luptati cu destoinicie sa le indreptati si… poate veti fi iertati !

 • Reply fanSimona ianuarie 17, 2019 at 1:27 pm

  Daca D-l Tusk este un bun crestin cred ca va ierta toate greselile pacatosilor cu o conditie : aceea cai ei sa-si marturiseasca pacatele si sa se pocaiasca ,adica sa-si indrepte purtarea. Unul din Marile Pacate ale presei sportive este acela ca a fi tacut malc fata de politica de macelarire a fotbalului romanesc.Ce ar mai fi fost fotbalul spaniol si mondial daca Messi si Ronaldo invinuiti de evaziuni fiscale exorbitante ar fi fost intemnitati ca niste borfasi si nu li s-ar fi aplicat pedepse cu suspendare cu plata sumelor imputate ,ha ?
  Un alt Mare Pacat a fost si acela ca presa a tacut malc si cand au fost linsati mediatic marii antrenori Belu si Bitang ,cei mai titrati antreniri ai lumii,cei care au castigat nenumarate titluri mondiale si olimpice pentru gimnastica romaneasca. Unde este acum gimnastica noastra dupa denigrarea scolii de gimnastica care a adus numele Romaniei pe culmile gloriei sportive,ha ?
  Acum va cereti scuze mai mult la misto pentru ca nu v-ati facut datoria,aceea de a apara sportul romanesc de tagma demolatorilor lui ?
  Nu merge asa simplu !
  Marturisiti-va mai intai pacatele cu umilinta, luptati apoi cu destoinicie sa le indreptati si… poate veti fi iertati !

 • Reply fanSimona ianuarie 17, 2019 at 3:11 pm

  Daca ma gandesc insa mai bine ispasirea pacatelor asa zisei prese sportive nu este suficienta pentru a-i fi iertara.A apara valorile sportului romanesc ceva prea elementar ,deci este mult prea putin ..Este ridicol sa primesti „mantuirea” cand nu iti faci datoria fundamentala de a PROMOVA SPORTUL ROMANESC.Este evident pentru oricine are un cap pe umeri ca in Ro exista (inca)resursele umane care sa genereze un reviriment,dar acestea trebuie sprijinite si incurajate.Generatiile de aur din gimnastica,din handbal ,din canotaj ,din tenis si chiar din fotbal sunt inca langa noi (atentie insa la varsta lor !) dar acesti oameni care detin stiinta „tehnologiilor sportive” de perfornanta trebuie revalorificati iar nu tratati ca niste „muraturi” .Incetati cu fleacurile,negativismele si mistoul de 2 bani si ganditi la o presa constructiva. Abia dupa ce vom vedea schimbarile de atitudine si rezultatele palpabile veti putea fi demni de iertare cu sau fara voia …lui Tusk !?

  • Reply Bogdan Hofbauer ianuarie 19, 2019 at 1:26 pm

   Mi se pare că aici ai spus tot.
   Poate reușim să ne băgăm mințile în cap.

  • Reply fanSimona ianuarie 22, 2019 at 12:10 pm

   „Bagarea” mintii în cap este evident recomandabila dacă mintea a parasit „domiciliul” ca un copil neastâmpărat care a fugit afara profitand de neatentia parintilor 🙂

 • Reply fanSimona ianuarie 29, 2019 at 4:18 pm

  În ultimele zile s-a încins mai mult aiurea ,probabil din lipsa de subiecte ,”controversa” privind plecarea lui Stanciu la o echipa din Golf pe un salariu astronomic de cca 3 miloioane de dolari pe an ,plecare pusa sub „spectrul” posibilitatii de a pierde echipa nationala.
  1)Nu este deloc sigur ca nivelul echipei la care va ajunge Stanciu este sub nivelul echipei actuale din Cehia. Am văzut câteva meciuri ale echipei Slavia Praga și jocul lor, în frunte cu Stanciu, mi s-a părut lamentabil.Fotbalul ceh pare astazi la un nivel încă mai scăzut decât cel romanesc
  2)Nivelul jocului practicat de Stanciu ultimii ani in echipa nationala mi s-a părut de asemenea departe de a fi stralucit (excluzând chiar ratarea unui penalty în prelungiri și care ne-a privat de o victorie).Iata de ce lamentarile unora mi se par total aiurea.
  3)Desi jocul echipei nationale sub comanda lui Contra a cunoscut o oarecare imbunatatire ,șansele ei la un progres spectaculos în actuala componenta a lotului, fără valori individuale de exceptie par reduse. Deci nu numai că Stanciu nu pare să fie omul providential pentru echipa nationala, dar nici echipa nationala nu pare să fie cea care s-a il propulseze în fotbalul mare. Stanciu a ratat sansa de a deveni un fotbalist international de marca când a jucat cu Anderlecht În UCL.
  În concluzie alegerea lui Stanciu pare super rationala tinand seama de considerentele de mai sus, dar și de ocazia de a-și asigura viitorul financiar al familiei. Bravo Stanciu, ești un băiat deștept ,succes !

 • Reply fanSimona ianuarie 29, 2019 at 4:21 pm

  erata :Soarta Praga

  • Reply fanSimona ianuarie 29, 2019 at 6:54 pm

   Sparta

 • Reply fanSimona ianuarie 31, 2019 at 5:09 pm

  „Sport.ro l-a contactat pe egipteanul Ahmed Ragab, jurnalist sportiv la Goal Arabic, care se ocupa de campionatele din Golf inca din 2002, fiind unul dintre numele importante ale presei sportive din acea zona a globului, care a dezlegat misterul transferul lui Nicolae Stanciu.

  „Stanciu s-a transferat la Al Ahli pentru 10 milioane de euro, iar el va primi un salariu anual de 4,5 milioane de euro (!!), al cincelea cel mai mare salariu din echipa. Brazilianul Josef de Souza are un salariu anual de 12 milioane de euro, sirianul Omar Al Somah primeste 7,5 milioane de euro anual, chilianul Paolo Diaz are 7,5 milioane de euro anual, iar capoverdianul Djaniny primeste 7 milioane de euro pe an. Fanii lui Al Ahli sunt foarte fericiti deoarece clubul lor a reusit sa transfere un astfel de jucator”

  Dacă informatia este reala Stanciu poate sa angajeze în scârbă vreo 5-6 comentatori(dintre cei care acum îl critica) sa-i compună ode personale pe un salariu frumușel de sa zicem 2000 euro/luna .Ce ar fi pentru el să investească în propria imagine vreo 100.000 euro. Sunt sigur ca un jucător cu asememenea salariu stratosferic va fi titular fără contracandidat în echipa nationala numai pentru a promova imaginea fotbalistului roman de succes.Bravo lui Stanciu, bravo Prodan-ei pentru lovitura financiară și de imagine ! Sa nu uitam de meritul lui nea Gigi care cu toate balivernele lui a demonstrat că știe să facă fotbal profitabil și a știut sa-l promoveze în lumea mare din fundătura de la Vaslui .Jos pălăria în fata acestor oameni care dovedesc cum se poate face performantă în ciuda tuturor celor (nu putini!) care se lupta cu abnegatie demnă de o cauză mai bună să saboteze fotbalul românesc.

 • Reply fanSimona februarie 2, 2019 at 11:57 am

  https://m.sport.ro/spania/lovitura-pentru-neymar-anuntul-facut-de-autoritati-va-fi-judecat-dupa-legile-spaniole-ce-acuzatii-i-se.html

  Iată că după Medii și Ronaldo ,dovediti în instanta ca mari corupti , li se alătură și Neymar, evident alături de roti cei implicării în transfer, conducerile cluburilo FC Barcelona, PSG.Dupa mintea românilor #rezist : la pușcărie cu toti coruptii și lichidarea acestor focare de coruptie.Daca vor sa mai joace fotbal sa joace in campionatul pușcăriașilor… ca MM !
  Corect grăiesc? ?

 • Reply fanSimona februarie 2, 2019 at 11:58 am

  Messi

 • Reply fanSimona februarie 5, 2019 at 3:07 pm

  https://m.sport.ro/spania/ultima-ora-mourinho-a-acceptat-un-an-de-inchisoare-si-o-amenda-de-2-milioane-de-euro.html

  Murinho alt mare penal corupt.,după Messi, Ronaldo și Neymar ,scapă de pârnaie!
  Cine zicea de dubla măsură ??

 • Leave a Reply