www.sport.ro

Evadare din groapa cu lei

S-a mai schimbat lumea, dar daca acum ai vrea in stil modern sa arunci oameni intr-o groapa cu lei, ai lua niste stelisti si i-ai pune sa scape fara gol primit pe stadionul leilor din Lisabona, cu Sporting. Steaua, azi e momentul tau!

Cum e sa iei niste est-europeni sa-i arunci in capatul Europei, acolo unde continentul cade in ocean si sa le ceri lor sa nu cada? Sa ii vezi pe stelisti cum uita de salariile lor mai mici, de lumea lor mai mica pentru a fi dintr-o data mari?

Egalul Stelei acasa la Sporting Lisabona este o tentativa de evadare pentru un vis. Evadarea fotbalistilor considerati prea mici, dar care vor sa-si imparta dreptatea pe fotbal cu cei mai mari, adica sa intre in Paradisul din aceasta lume, in Champions League.

Un vis cum poate abia indraznea sa aiba acum doi ani Golofca. Oare pe atunci baiatul ajuns sa bata stadioanele de Liga a 4-a la Siret, visa sa joace in Liga I? Daca da, trebuie sa le spuna colegilor de la Steaua cum sa spere. Daca nu, jucatorii lui Dica trebuie sa invete de la el ca se poate orice.

Sigur, acest egal cu Sporting nu inseamna totul. In calculul luptei pentru calificare, el practic se anuleaza. Steaua trebuie sa o ia de la zero acasa. De la zero-zero. Ca sa o elimine pe Sporting, chiar trebuie sa fie mai buna. Trebuie sa dea mai multe goluri! In 90 de minute, in prelungiri, la penalty-uri, dar sa dea mai multe in seara aceea.

E adevarat ca pe 23 august se schimba conditiile. Pe fostul stadion „23 august”, leii portughezi se vor devaloriza, cursul va fi favorabil celor 50.000 de romani din tribune. Am o veste: stadionul va fi plin. Va fi ca o casa de nebuni disperati dupa victorie. Vor fi toti stelistii la un loc! Nu vor exista FCSB-isi, CSA-isti sau tot felul de tampenii de cuvinte inventate de dragul unor mofturi birocratice ale unei armate care nu a mai castigat o batalie de nu se stie cand si e in cautare de adversari. 23 august va fi si momentul lor, al suporterilor fara frontiere.

Am vazut si am admirat cum dupa 0-0 la Lisabona in grupul Stelei cuvantul de ordine este prudenta. De la jucatori, la Dica si la Becali. Chiar, Dica, acum poate fi si momentul tau! De lansare, sa ne arati ca esti mare. Mai ales celor care nu am crezut cu adevarat in tine.

Azi e ziua fara reprosuri. Azi le poti cere stelistilor orice, dar nu le poti cere socoteala. Nici lui Alibec pentru ca nu a pasat in prima repriza. Nici lui Enache ca nu a dat gol in a doua. Pentru o zi lumea este a lor. Buna ziua!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply FCSB nu e Steaua august 16, 2017 at 12:21 pm

  Daca nu ai habar cand a castigat armata romana ultima batalie, poti pune mana pe cartea de istorie, ca sa te informezi. Asa cum poti citi si hotararile judecatoresti, ca sa te lamuresti de ce fc fcsb nu e Steaua.

  Si inca ceva. CSA-isti nu exista. Aia sunt stelisti. Ceea ce nu se poate spune despre fc fcsbisti.

  • Reply Bogdan Hofbauer august 16, 2017 at 1:25 pm

   Asa, asa!

  • Reply FCSB = Steaua august 16, 2017 at 3:10 pm

   Talpane, tu esti? Ia mai da-te in mm, bwlangiule!

 • Reply ANTON LUPAN august 16, 2017 at 1:20 pm

  Degeaba!Praf in ochi sau apa de plaie…de doi bani speranta!Se vor ineca si isi vor „”reveni”” in meciuul retur!Portughezii ne-au luat de sus si s-a vazut…in retur va fi alta mancare de peste!

  • Reply Bogdan Hofbauer august 16, 2017 at 1:27 pm

   Insa momentul de acum aminteste de numele pe care il avea corabia lui Anton Lupan. „Speranta”

   • Reply ANTON LUPAN august 16, 2017 at 1:38 pm

    CORECT!Frumos raspuns,jur!Doar ca…si speranta asta,cat ca se zice ca moare ultima,trebuie sa se bazeze pe ceva!Zau ca nu prea am sperante penru retur,chiar daca vor fi peste 50 de mii de FCSB-isti in tribune!E greu sa marchezi cu tactica asta a lui Dica,trebuia o minte limpede acolo in fata,nu un bezmetic ca Alibec sau un etern oportunist ca Gonoree…Aroganta asta infantila si demna de o persoana limitata cum este MM,ma face sa imi doresc eliminarea Stelei,pardon FCSB-ului!Doamne,ce tandem toxic….EL CIOBANDANTE si MM…tusea si junghiul!

    • Reply FCSB = Steaua august 16, 2017 at 3:12 pm

     Gonoree ai tu la creier, otravitule!

     • ANTON LUPAN august 16, 2017 at 8:11 pm

      Te simti mai bine acum?

 • Reply Bogdan Hofbauer august 16, 2017 at 1:48 pm

  Bucuriile – atunci cand sunt – trebuie traite.

  Meme Stoica nu e Steaua. El doar se joaca si trebuie tratat ca atare.
  Fii mai bland totusi! De ce atata inversunare? Ca tot ii reprosezi asta lui Meme.

 • Leave a Reply