www.sport.ro

Decide-te! Lecția lui Hagi

Stii momentele alea in care te grabesti rau, rau de tot. Atat de tare ca nu-ti permiti sa iei ziarul de pe taraba chiar daca sunt doar doi oameni la rand. Si alergi in continuare!

Era toamna lui 2001 si pe prima pagina uriasa a ProSport-ului era o poza parca si mai mare cu Hagi. Si un ordin: DECIDE-TE! In timp ce alergam, ma gandeam ce-ar putea scrie.

Era dupa eliminarea de la barajul de mondiale cu Slovenia. Hagi intarzia sa spuna daca ramane selectioner sau nu. Am considerat totusi nedrept tonul cu care ProSport il repezea pe Rege. Peste 10 ani Hagi a fost chemat iar la nationala. S-a tot gandit, a tot pus conditii si Sandu l-a numit in locul lui Razvan Lucescu pe Piturca. Se leaga.

De curand, Hagi a facut 0-0 cu acasa cu Gent. Fara mai multi titulari, desi… cine o mai fi titular si pe la Viitorul?! A declarat imediat dupa meci ca e fericit. E o regula: daca esti bucuros sau suparat – nu spui asta! Se vede. Hagi era necajit, dar spunea ca e bucuros. Of, nu merge asa!

Hagi a mai spus ca a gresit la meciul tur. Desi dupa durerosul 0-5 din Belgia poza tot in om satisfacut. Pai, decide-te!

Hagi ne spunea ca l-a invatat Cruyff ca e acelasi lucru sa pierzi cu 5-0 sau cu 1-0. Nu! Cruyff nu se referea la un prim meci dintr-o dubla de cupe europene. De la 0-1 in tur si cu titularii in retur, erau sanse sa il vedem pe Hagi cu adevarat bucuros.

Hagi s-a sucit si campionatul trecut. Pe final, cu sanse mari la titlu a schimbat exagerat de mult la jucatori. Nici el nu si-a gasit locul. Ba a stat pe banca, ba s-a urcat in tribuna. Din nou indecis. A pierdut.

Ce sa intelegem si din bataia de la Medias? Hagi ne spunea ca pentru acest meci nu au jucat unii returul cu Gent.

Zilele astea tot el ne spunea ca a fost „iute” ca jucator. Nu inteligent, dar iute. Incerca de fapt sa ne testeze. Noi stim ca a fost teribil de destept ca jucator. Si, da, iute! Avea ceva ce acum ii lipseste. La naiba, chiar se decidea repede! Stia cand sa traga la poarta si cand sa paseze. Stia doar el! Si ii surprindea pe toti! De ce nu o face si acum?

Acum, dupa 15 ani, mai mult ca niciodata, acea prima pagina de ziar i se potriveste de minune. Fii mai hotarat, Rege, ca-ti iese!

 

 

N.B. Articol apărut pe 8 august pe www.sport.ro la puțin timp de ce Viitorul a fost eliminată de Gent din Europa League.

http://www.sport.ro/opinii/decide-te-lectia-de-acum-15-ani-pe-care-hagi-inca-incearca-sa-o-invete-la-viitorul.html

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply