www.sport.ro

Halep e all-in!

Cred ca stim acum cu totii care e dorinta de Mos Craciun pusa de Halep. Caci daca in scrisoarea ei de la final de decembrie nu era vorba despre un turneu de Grand Slam cum altfel ar fi castigat toate mingile de meci avute de adversarele ei in drumul spre finala?

Epocala victorie cu necunoscuta Davis, cand a revenit de la 10-11 si 0-40 in decisiv, a fost pentru Halep vaccinul care ii ofera romancei puterea de trece peste orice moment greu. Poate aici se vede si particularitatea genetica pe care o are Halep, o jucatoare care nu a cazut in momentele psihologice, decisive, grele, in care, putem indrazni sa presupunem, majoritatea sportivilor romani ar fi cedat.

M-am gandit de mai multe ori pana acum, poate Halep aduce in tenisul romanesc ceea ce a adus Hagi in fotbal – geniul de pe teren sustinut si de un tipic al aromanului crescut in Romania.

Semifinala cu Kerber a fost infinit mai grea decat orice meci de pana acum. Kerber, care a intrat in lumea buna a tenisului exact cu o victorie la Australian Open, nu a reusit sa isi impuna superioritatea istorica pe care o avea in fata lui Halep. Asta si pentru ca Halep nu mai accepta inferioritatea. Halep s-a saturat sa vada mereu alte nume inscriptionate pe trofeele de Grand Slam si si-a dat seama mai mult ca niciodata ca totul depinde de ea. E acum ori niciodata. Fiecare turneu recent al lui Halep arata ca un moment de „acum ori niciodata”

Ajutata de multe ori sa ajunga in fazele avansate din turnee si pe pozitiile fruntase din clasamentul mondial de momentele proaste si infrangerile principalelor rivale, Halep intra intr-un nou moment al carierei. Acum are increderea ca poate si – cel mai important – chiar poate! Se vede ca poate!

Si daca mai avea de niste atuuri ca sa arate ca e jucatoare completa, Halep le prezinta. E jucatoare de poker. Reuseste sa isi adoarma cumva adversarii. Traditionala ei declaratie ca nu o intereseaza numarul 1 sau ca nu o intereseaza trofeul dintr-un turneu anume s-a repetat la cateva minute dupa victoria cu Kerber. „Nu ma gandesc la finala, am mai jucat finale” a avut un aer amuzant caci cand vreodata te mai poti gandi la o finala daca nici atunci cand finala e meciul din fata ta.

Si pentru ca traim in plin capitalism, trebuie sa vedem si aerul de om de afaceri al Simonei Halep. Un om de afaceri care risca. Dezbracata de Adidas si imbracata dintr-un magazin chinezesc, Halep repune in discutie modul in care o mare companie de echipament sportiv poate face tranzactiile cu un sportiv de top. Dar pentru asta, Halep are nevoie si de marea victorie cu Wozniacki, cea mai mare din cariera ei. Altfel, meciul va ramane in istorie ca cel mai mare din cariera lui Wozniacki pentru ca nici daneza nu a castigat inca vreun turneu de Grand Slam.

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply