www.sport.ro

Dan, căpitan de plâns

Egalul din derby-ul Steaua – CFR de aseara poate fi egal cu deciderea campioanei. Dar indiferent daca pierde sau nu campionatul, Dan Petrescu trebuie sa intealeaga cumva, eventual sa-i spuna cineva apropiat lui, ca a pierdut simtul realitatii.

Petrescu si-a axat discursul de dupa meci pe ideea ca arbitrul a fost de la inceput pana la sfarsit de partea Stelei. Macinat de o teorie a conspiratiei, de parca toti s-au nascut ca sa actioneze impotriva lui, Dan Petrescu i-a dezorientat complet pe jucatorii sai in a doua parte a campionatului. Jucatorii de la CFR s-au trezit parasiti in plina lupta de antrenorul lor. Petrescu si-a consumat energia pe lupte imaginare cu arbitri si sefi ai cluburilor rivale in loc sa-i faca pe jucatori sa inteleaga care mai e drumul lor.

Este imposibil ca atitudinea publica a lui Petrescu sa nu se fi reflectat si in vestiar, dovada ca in ultimele meciuri din sezonul regulat si in cele din play-off, fotbalistii de la CFR au fost tot mai agitati, mai agresivi si mai putin concentrati. Petrescu a mutat miza catre lumea arbitrilor, dar a mizat prost si acum mai are doar cateva jetoane, care oricum ii aluneca din mana.

Antrenorul CFR-ului s-a trezit intr-un film de groaza in care aude voci si vede fantome, iar meciurile clujenilor nu au mai fost cu Steaua, Craiova sau Viitorul, ci exclusiv cu arbitrii, considerati vinovatii esecurilor sale. O scuza pe care nu i-o poate accepta nici propria conducere, de vreme ce sefii de la CFR au sustinut categoric ca finalul de campionat sa fie arbitrat de romani si sa nu fie adusi arbitri straini.

Dan Petrescu poate obtine doctorat cu cele mai grozave perle legate de arbitraj. Simpla lor enumerare ar face ca acest text sa se transforme intr-o bibliografie absurda. „Am avut 8 penalty-uri intr-un meci, dati-mi macar 4!”, e apogeul delirului marca Petrescu, continuat chiar inaintea derby-ului de aseara cu Steaua: „Imi doresc sa primim 3 penalty-uri care sa nu fie, iar ei sa nu primeasca niciunul!”. Sunt idei care depasesc orice frontiera imaginata de Pinalty Stefan sau Tata Jean in Epoca de Aur a Cooperativei.

Campion la plans, Petrescu intarzie sa ofere raspunsul lui ca antrenor dupa ce la CFR i s-au facut toate poftele in materie de conditii, jucatori si bani de transferuri. Evident, el nu si-a gasit pana acum nicio vina, desi multi s-ar intreba daca e doar coincidenta ca in toate cele 4 meciuri jucate impotriva Stelei, CFR a condus de fiecare data (de 3 ori la pauza) si a fost egalata de fiecare data (de doua ori in prelungiri).

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply fanSimona aprilie 30, 2018 at 12:38 pm

  Dan capitanul nejucator este obligat de sa faca scandalpreventiv pentru ca este dovedit ca in climatul romano-romo dambovitean cine este linistit si educat este luat de fraier si pierde(vezi multele penalti -uri seminventate in favoarea FCSB din ultima vreme). Dan a mai si pregatit echipa corespunzator, dovada ca CFR a fost dominanta majiritatea timpului si a condus cu un gol frumos iar tragerile de timp profesioniste ale lui Hoban si Omrani pareau sa desavarseasca simulacrul de fotbal in favoarea CFR,cand,,,, a intervenit din nou minunea si FCSB a egalat din nou in prelungiri.Impotriva rugaciunilor fierbinti si mataniilor lui Becali se pare ca Dan Petrescu nu are raspuns fotbalistic potrivit. De aceea eu i-as sugera sa se incerce sa se impartaseasca unui duhovnic eventual chiar cel al lui Becali !).Cine stie, poate ajuta ?

 • Reply Bogdan Hofbauer aprilie 30, 2018 at 2:26 pm

  Nu este obligat să o facă. Din păcate nu își dă seama că el acum e în cădere liberă. Are nevoie de ajutor.

  • Reply fanSimona aprilie 30, 2018 at 5:13 pm

   Se anunta plecarea lui Dan Petrescu in China. Deci el nu este deloc in cadere ,
   In decadere totala este insa asa zisul fotbal romanesc.Ce joaca FCSB si CFR este ceva dezgustator : joaca pe teren de fotbal 2 echipe cu 11 jucatori cu minge de fotbal si…totusi ce joaca ei nu seamana deloc cu fotbalul. Fotbal in mizerie !

 • Reply iulian gogu aprilie 30, 2018 at 4:03 pm

  foarte pertinent si partial .

 • Leave a Reply