www.sport.ro

Kazahstan și Bran. Dați’ne fotbalul înapoi!

Cine esti tu, mai, Kazahstan? Si cum iti permiti? Te-am primit noi in fotbalul nostru, te-am invatat ce inseamna si tu il distrugi?

Si nu vorbesc doar cu tine! Vorbesc si cu noul Atletico Madrid, vorbesc si cu toate Ministerele Apararilor excesive din toata lumea. Pe voi, noi cei indragostiti de fotbal va uram! Si nu va intelegem. Dramatic e ca nu ne mai intelegem nici pe noi.

Fotbalul asta in care va dati voi mari l-au inceput baietii care stiau cu mingea. Cei care alergau lipiti de minge tot terenul, toata ziua si toata copilaria. Cei pe care noi ii numeam aproape nobiliar “fotbalisti”. Din prostie, tot noi i-am fugarit. Ne-am dat experti si am incercat sa-i maturizam fortat. Exagerat. Nu i-am mai lasat sa dribleze, sa mangaie mingea, sa devina fotbalisti.

Nu stiu daca stii, dar acum ceva vreme orice om care intra pe un stadion se uita cine sunt decarii celor doua echipe. Ei erau cei mai cei. Maradona, Ronaldinho, Scifo, Hagi… Daca ai auzit de ei. Acum specia asta e pe cale avansata de disparitie. Le-am dat muschi, le-am cerut sa paseze doar intr-o geometrie anume, le-am cerut sa fie toti la fel intr-un comunism al fotbalului pe care am ajuns sa-l regretam.

Nici nu te mai obosi sa te uiti pe teren dupa numarul 10. L-am dat la atacanti, l-am dat la extreme, l-am dat la oricine. Am renuntat la 10, aproape in acelasi timp cu gimnastica, daca imi permiti o comparatie. Ca la gimnastica esti bun si tu, n-am ce zice.

In loc sa va invatam pe voi fotbal, am incercat sa transformam geniile in oameni ca voi. Atleti, roboti, ciomagari. Rebelii mai sunt pe undeva prin Brazilia, Argentina si alte locuri din America Latina unde fotbalul inca e la liber pe strada si profesorii de arhitectura fotbalistica nu au inca acces. Sau autoritate.

Si te avertizez, pacaleala de fotbal ce esti tu: o sa le dam voie magicienilor sa revina! Pentru ca nu mai putem din cauza voastra.

 

N.B. Articol apărut pe 11 octombrie 2016 pe www.sport.ro după Kazahstan – România 0-0 pe terenul sintetic de la Astana.

http://www.sport.ro/opinii/kazahstan-si-bran-dati-ne-fotbalul-inapoi.html

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply