www.sport.ro

No Dinamo

Iar n-a fost ziua lui Dinamo, dar vedem atat de des asta in ultima vreme, de parca ne uitam la Ziua Cartitei cu caini in rolurile principale.

Inca o zi, inca o bataie. Iar isi ling ranile, iar o iau de la zero. Chiar de la 2-0. Si in continuare nimeni nu intelege nimic. Amnezia loveste memoria colectiva a lui Dinamo si iarasi nimeni nu invata nimic.

Nici macar Andone, cel indarjit aseara ca un general dac cu caciula lungita pe crestetul capului. Candva rebelul care il infrunta pe Ceausescu, Andone duce acum mai mult cu Ceausescu insusi, in zilele sale de pe urma. Cand nu intelegea multimea care il contesta. Multimea despre care zicea ca nu are nicio putere si niciun drept, dar care a reusit sa-i grabeasca sfarsitul.

Andone spune ca infrangerea cu CFR a fost un accident. Oare? O treime din meciurile lui Dinamo sunt infrangeri. O alta treime sunt egaluri. Atunci ce mai inseamna accident? Andone e totusi om cinstit. El foloseste metoda „Accidentul” fara sa fie diabolic, fara sa incerce sa pacaleasca pe cineva. O face doar ca sa se apere. De cine? Spune ca doar de Negoita – acea Mare Adunare Nationala, invocata la sfarsitul lui ’89.

Pentru ca Andone nu-l recunoaste pe Mutu. Nu-i recunoaste autoritatea – atat cat o fi ea, nu-i simte nici prezenta. Nu exista nicio comunicare intre ei. Iar daca cineva se mira de acest dialog al surzilor, trebuie sa deruleze doar putin inapoi sa vada divortul lui Rednic de Dinu Gheorghe, al lui Negoita de Rednic si al lui Dinamo de performanta. La cum arata, Dinamo nu va castiga nimic nici anul asta.

Si cat de aproape a fost de Cupa Romaniei in vara, cand Dinamo a aratat ca de la 2-0 cu CFR se poate pierde tot! Echilibrul. Antrenorul. Jucatorii. Din titularii de la finala Cupei, Dinamo i-am mai regasit aseara doar pe Palic, pe Rotariu si pe Hanca. Poate cei mai buni. Dar sigur si responsabilii de infrangerea cu CFR, cu seria lor nesfarsita de ratari.

Si ne intoarcem la suporteri. Disperati si ei. Abandonati. Cei care asteapta derby-ul cu Steaua sa-si arate maretia unde depinde doar de ei. In tribune! Deocamdata in teren le e interzisa bucuria. Si-au pus atat de mult speranta ca odata cu disparitia clanului Becali, a lui Badea si a lui Borcea va rasari soarele si pe Soseaua lor. Dar au fost atat de mult mintiti cu New Dinamo si New Dinamo. Si tot ce vad e No Dinamo.

 

N.B. Articol apărut pe 22 noiembrie 2016 pe www.sport.ro după Dinamo – CFR 0-2. Dinamo risca să rateze calificarea în play-off.

http://www.sport.ro/opinii/no-dinamo-bogdan-hofbauer-scrie-despre-haosul-de-la-dinamo-in-pericol-sa-rateze-playoff-ul.html

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply