www.sport.ro

Fotbalul se întoarce acasă

Se spune că sportul, fotbalul formează caractere. Așa și este! Steaua a dat aseară o mare lecție. Toate scenariile care o vedeau pe Steaua prostituindu’se de dragul unor orgolii de mahala s’au prăbușit. Vă mai amintiți cacealmaua calendarului mayaș? Iau dat unii un copy-paste inutil la fotbal. Un nou eșec pentru metoda calendarului.

Steaua și’a făcut programul ei. Pe el era trecut binele propriu și onoarea. Și sănătatea. Sănătatea fotbalului! Steaua oricare ar fi ea – așa cum sarcastic au scris’o dinamoviștii pe afișul de vânzare al biletelor la derby – a dat cel mai pur exemplu de răzbunare. „Arată cât ești de bun!”

Cât despre rivalitate… piranha nu se mănâncă între ei. Sunt și alții în joc.

Gestul Stelei e și un răspuns. Pentru 2007. Deja campioană cu 4 etape înainte de final, Dinamo a bătut’o pe CFR și a ajutat’o pe Steaua să urce pe locul 2. Steaua a prins viteză maximă: preliminariile Champions League și imediat grupele. Ceea ce Dinamo n’a reușit cu toate că era campioană. Remember Lazio.

Deși nu asta mi’am propus, observ că am ajuns să aduc laude pentru niște lucruri, de fapt, normale. Practic, asta e prima regulă la fotbal: să joci ca să câștigi. Nu’i mare chestie… Dar „într’o lume a minciunii universale, să spui adevărul e un act revoluționar”, spunea George Orwell. Ne’au ajuns aceste vremuri în fotbalul românesc. Așa că, uite, apreciem și asta.

Partea nedreaptă a efortului Stelei e că ea a fost aproape să piardă cu Mediașul. Și atunci, nu o mai credea nimeni. Așa cum în 2007, și Dinamo risca să piardă cu CFR. Organele vitale de atunci, Dănciulescu și Niculescu, nu au jucat. Erau suspendați. Profețeau unii că asta făcea parte din scenariul prin care Dinamo urma să sară coarda cu CFR. Mai-așii fotbalului.

Partea ironică e că Steaua a jucat acum pentru Dinamo, deși nu joacă mare lucru. Steaua n’a condamnat’o pe Dinamo, dar nici nu s’a ajutat prea mult cu punctulețul ăsta de la Mediaș. La 5 puncte de Viitorul și cu o singură victorie în acest an, Steaua merge pe sârmă și se clatină serios.

Iar Becali a avut o nouă ieșire agresivă la adresa propriei echipe. Steaua trăiește un prezent greu. Dar are viitor. Și nu doar ea. Tot fotbalul. Când îți faci treburile corect, binele e o consecință. Steaua de la Mediaș a arătat sublim că merită să mergi la stadion ca să o vezi.

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply