www.sport.ro

Viitorul sau Steaua? Cine e cea mai campioană din țară?

Minunata victorie a Viitorului cu APOEL în preliminariile Champions League l’a încurajat pe Hagi să deschidă focul în cel mai nou război de pe frontul intern: Viitorul versus Steaua. La câteva săptămâni după ce Hagi i’a spus Stelei „FCSB” e clar că nu mai e loc de pace între el și Gigi Becali.

Lupta a ajuns la nivelul la care Hagi nici nu îi mai spune pe nume omului pe care l’a cununat, omul care i’a fost patron și principalul partener de afaceri în fotbal. Imediat după ce Viitorul a învins’o pe APOEL, când Hagi s’a răstit și a rostit că „Patronul Stelei trebuie să înțeleagă că noi suntem adevărații campioni”, a fost și o demonstrație de forță a lui Hagi.

Hagi a stat cuminte ani în șir lucrând mai constant decât picătura chinezească, însă acum simte că e momentul în care poate redeveni numărul 1 în România. Hagi simte și a și spus’o de câteva ori că el poate ajunge un nume mare în Europa și ca antrenor, iar ultimele rezultate ale Viitorului îl fac să fie la fel de letal ca în secunda de dinaintea șutului său devastator de pe vremea când juca fotbal.

Victoria Viitorului cu APOEL e cu siguranță o surpriză. Chiar dacă în noul format al Champions League, ciprioții au performanțe peste toate echipele românești la un loc, Hagi și’a demonstrat gândirea de strateg, iar dorința de nesupunere l’a făcut să se prezinte pentru prima oară arogant în raport cu rivalii din România. Primul pe listă – Gigi Becali, omul care i’a contestat titlul de campion și care l’a alergat două luni prin holurile tribunalelor, lucru considerat umilitor și lipsit de respect de către Hagi. Și pe bună dreptate.

Hagi vede că e mare și vede cum crește și mai mare. Creșterea lui și a Viitorului se întâmplă acum. Jucătorii de la Viitorul arată ceva din obrăznicia pe care a avut’o Ajax-ul lui Van Gaal acum peste 20 de ani când olandezii au câștigat Champions League șocând întreaga Europă cu tupeul lor. Sigur că imaginea e la scară mai mică, dar dacă Viitorul menține cursul de ieri calificarea în grupele Ligii nu va fi o problemă.

Și un aspect tehnic. Hagi e antrenorul din fotbalul românesc care s’a plâns cel mai puțin la meciurile pierdute din cauza unor faze fixe. Fost ambasador al lor pe terenul de fotbal, Hagi a înțeles că loviturile libere pot decide meciuri capitale și a preferat să fie el cel care dă lovitura de grație și nu cel care o primește. Proiecția lui Ganea pe teren, acest nou Hagi al loviturilor libere e dovada că, în sfârșit, Hagi a reușit să se facă înțeles de jucătorii săi. Că a găsit mijlocul de comunicare, considerat marea problemă de până acum a antrenorului Hagi. Dar pentru a scrie istorie mai e nevoie de o repriză, exact cum a spus chiar Hagi aseară.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply dac.impielitat iulie 27, 2017 at 7:42 pm

  aloooo, care Steaua? vrei sa spui fcsb, da?

 • Reply Bogdan Hofbauer iulie 27, 2017 at 8:02 pm

  Vreau să spun „Steaua”, echipei pe care tu o numești „FCSB”. E aceeași, ne înțelegem. 🙂

 • Reply radu iulie 28, 2017 at 12:55 pm

  Pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti!! M-ai vorbeam acum de VIITORUL CAMPIOANA daca BECALI nu era’ OM” acum citiva ani la 2-5 in GHENCEA?

  • Reply Bogdan Hofbauer iulie 28, 2017 at 1:11 pm

   Asa se scrie istoria.

 • Reply ala mic iulie 28, 2017 at 1:43 pm

  Sunte-ti un pic in eroare DL Hofbauer , conform deciziei judecatoriei Bucuresti echipoa patronata de Becali se numeste FCSB…. faptul ca dvs ii spuneti Steaua este altceva …. MIORITICI DIN PIPERA NU AU VOIE SA POARTE EMBLEMA STEAUA…. asa ca fapt divers zic si eu….

  • Reply Bogdan Hofbauer iulie 28, 2017 at 4:27 pm

   Nu trebuie sa fiti naiv si sa credeti ca nu stiu de acea hotarare prin care Stelei i s’a schimbat fortat numele in FCSB. Ii spun asa de dragul continuitatii.
   Plus ca nu m’ar mira ca o alta institutie judecatoreasca sa schimbe decizia. Si Mititelu urma sa primeasca vreo 200 de milioane de euro conform unei hotarari, iar la recurs au taiat tot si vinovatii au devenit nevinovati. C’asa’i la noi. Prefer sa merg pe mana mea.

  Leave a Reply