www.sport.ro

Important e sa participi

Partea buna. Ce vad la Contra si nu vedeam la ultimii selectioneri: el chiar si-a facut un plan prin care sa depinda de el ca sa califice nationala la un turneu final. Fara alibi-uri, fara sa cerseasca noroc, fara sa stea la mana altora! Pana acum.

Pana cand a spus ca e dispus sa-l cheme pe Radu Stefan la nationala cu o oferta personalizata: sa-l convoace doar la meciurile importante ale nationalei.

Daca in mintea lui Contra a fost o ironie, imi place. Pentru ca asta ar insemna ca in campania trecuta, Radu ar fi fost chemat la toate meciurile. Romania nu a avut niciun meci atat de usor incat sa-i poti spune lui Radu Stefan: „Stai, bre, acasa, batem si fara tine!”

Si Europa e plina de exemple. Franta nu a reusit sa le invinga pe Luxemburg si pe Belarus, Ungaria a pierdut in Andorra, Italia – egal acasa cu Macedonia. Atunci care meci al nationalei ar fi important pentru Radu Stefan?

Dar stai! Sa ne intrebam si invers: cat de important ar fi Radu Stefan pentru nationala? Respect campionatul Italiei suficient cat sa nu ignor ca Radu e cam singurul roman titular constant din fotbalul mare in ultimul deceniu. Totusi, Radu nu e indispensabil nationalei. Echipa nici nu incepe, nici nu se termina cu el. El nu a trait pentru nationala, iar nationala a trait si fara el.

Tratamentul lui special ar rupe vestiarul in doua. Ar crea invidie, poate ura, nu un vestiar unit. Radu Stefan nu e atat de iubit intre romani cum erau Hagi sau Belodedici, pe care i-ai fi vrut cu orice pret. Nu e un salvator si e un pariu prea riscant.

Contra ar trebui sa nu repete eroarea lui Daum. La nationala nu au ce cauta jucatorii plictisti sau cei indiferenti. Personal nu cred ca Radu Stefan are chef de nationala. Chiar daca, sa zicem, el ar fi convins acum de Contra, te poti trezi oricand ca vrea sa plece iar.

Asta ne arata istoria, ca tradatorii sunt periculosi tocmai pentru ca pot trada oricand. Si atunci toate i s-ar reprosa lui Contra, care ar retrai un caz Albin la nationala. Un esec de dragul unei vechi prietenii. Si nu doar un esec personal, ci al unei tari intregi.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply