SPORT

O samba de cuvinte

Începe mondialul, deci microbiștii români trebuie să aleagă din nou cu cine să țină. E ca la vot, când nu ai pe cine alege, dar pui până la urma ștampila pe cineva. Exista însă o mare diferență: la fotbal alegerea e mereu din plăcere.

Totuși lumea s`a schimbat atât de mult, încât pentru prima oară în istorie, mase de oameni din țara organizatoare regretă că mondialul are loc la ei acasă. Aici ar trebui să revenim la discuțiile legate de politicieni, dar ar fi prea mult și prea devreme.

Surpriza e însă mare pentru că vorbim de Brazilia, țara cu cei mai fierbinți iubitori de fotbal. Țara care în 1950, în ziua finalei, a tipărit ziare cu Brazilia deja campioană. Și a ieșit invers. Dacă exista internet, se puteau cel puțin face update-uri ca Uruguay-ul sa fie pus în drepturi.

Azi, în ziua deschiderii mondialului, presa din Brazilia face loc fotbalului într`o mare de articole cu arestări, jafuri și prostituție. Peste tot – poliție. Jurnaliștii brazilieni încearcă totuși să impună o declarație optimistă a antrenorului lor, Scolari, care respiră doar fotbal și țipă că e mondialul Braziliei.

Îmi amintește de Mircea Lucescu. Antrenorul lui Șahtar spunea că dacă Donețk-ul ar rămâne fără fotbal, atunci situația politică din zonă va deveni și mai instabilă. El, Lucescu, omul care a crescut 3 jucători – Willian, Fernandinho și Bernard – pentru ca lui Scolari să îi fie mai ușor să cucerească un nou titlu mondial. Cei 3 se bat însă azi cu croații Srna și Eduardo.

Mda, nu știm nici măcar cu cine ține Lucescu…

Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply nickpero iunie 12, 2014 at 1:20 pm

    Ar fi frumoasa o finala intre Brazilia si Germania. Oricum, Forza Costa Rica! Bafta cu blogul, Hoffenheim! Jag älskar dig, pojke!

    • Reply Bogdan Hofbauer iunie 12, 2014 at 1:40 pm

      @nick – Si mie mi`e mai drag Zlatan decat orice fotbalist de azi!

    Leave a Reply