SPORT

El. Moți

moti

El este Moți! Fotbalist. Peste câteva luni face 30 de ani. Aproape că s`ar fi lăsat de fotbal fără să intre cu adevărat. În România îl știe lumea, în rest, ceva notorietate mai avea doar în Bulgaria. Până noaptea trecută, când Moți a ales să intre în legendă. Deschide azi orice site de sport din lume! Începe cu Moți. Iar dacă englezii l`au numit sir, înseamnă că discuția se află abia la început.

Moți a fost unul din jucătorii emblematici ai lui Dinamo în momentul în care a trecut Dunărea la bulgari. Totuși imaginea lui era asociată constant cu frustrarea. Un singur titlu cu Dinamo, nicio calificare în grupele Champions League, apariții rare la națională. Moți a fost considerat omul negru și în urmă cu o săptămână, când, după Steaua – Ludogoreț, i`a răspuns lui Chipciu că nu are nevoie de respectul acestuia.

Returul i`a găsit pe cei doi in ipostaze diferite până la extrem: Chipciu, spectator din cauza colecției de cartonașe galbene, iar Moți – erou. Faptul că Gâlcă i`a numit la final eroi pe jucătorii săi îl nominalizează pe antrenorul Stelei pentru Trofeul Gâgă. Nu`i așa! Asta seamănă mai mult cu declarația lui Borcea, care în 2012 l`a supranumit pe Moți cel mai bun fundaș central din România ultimilor 7 ani. O altă exagerare.

E greu de apreciat dacă nu cumva exagerată e și promisiunea actualului angajator al lui Moți. Patronul bulgarilor spune că una din tribunele noului stadion al lui Ludogoreț va purta numele lui Moți. Dar, până la urmă, cum altfel se poate scrie istoria dacă nu cu ajutorul unor astfel de nebuni? Căci o nebunie de moment l`a determinat pe Moți să intre în poartă când Ludogoreț a rămas fără portar. Aceeași nebunie l`a inspirat pe Moți să deschidă cu gol marcat seria penalty-urilor, dezorientându`l pe Arlauskis, care nu mai știa nici care e rolul său acolo. Și tot acea nebunie l`a mobilizat pe Moți la fiecare execuție a steliștilor, mișcarile sale hipnotice interzicând Steaua în Champions League.

Moți a anulat toate personajele din returul play-off-ului. L`a anulat chiar și pe fostul Moți, pentru că – ce ironie! – performanța istorică a fostului dinamovist a putut fi realizată doar în tricoul altui jucător dându`i lui Moți și acea tentă de impostor, regăsită și în ultimele sale cuvinte din interviul acordat după meci: Sunt sigur că am făcut și români fericiți! Dar poate că fără ura sa cronică față de Steaua, bulgarii ar fi fost cei cae plângeau astăzi.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply