SPORT

Mondial, caut campioană

S`a terminat și cu Spania! Echipa care ne`a fermecat, ne`a sedus si ne`a enervat cu dominația sa în ultimii 6 ani s`a lovit de un zid distrugător. Nu mai poate și ne`a părăsit. Tiki-taka expirată a fost aruncată din nou la gunoi la acest campionat mondial. De data asta de niște sud-americani care i`au fugărit peste Atlantic pe cei care în urmă cu jumătate de mileniu cucereau cu tupeu Lumea Nouă.

Magicienii Barcelonei absolute, uniți cu galacticii de la Real, încoronați de curând stăpâni ai Europei, plus câțiva băieți de nădejde de la campioana Spaniei, Atletico, s`au dovedit neputintincioși, nu atât în fața adversarilor, cât în fața propriei lor imagini urcată pe un piedestal care i`a copleșit.

Ca un făcut, chiar în zilele în care Regele Juan Carlos a simțit că timpul său trecut și i`a lăsat locul Prințului Felipe, Armada Roja s`a întors cu coada între picioare de pe frontul brazilian, cedând supremația mondială oricui s`ar oferi. Marele învins al fenomenului fotbalistic Spania este chiar selecționerul Vicente Del Bosque, omul care va ramâne în istorie cu un titlu mondial și unul european, dar căruia acum i se reproșează că a găsit o echipă gata formată și a reușit acele trofee exact în perioada în care jucătorii erau în forma lor maximă. Când aceiași jucători aveau în sfârșit nevoie să fie instruiți, certați, crescuți s`au trezit ca în fața unui tată adoptiv fără niciun fel de autoritate, de forță și fără nicun fel de idei.

Del Bosque a demisionat moral aseară. Singurul lucru pe care îl mai poate face pentru fotbalul spanion este ca în ultima etapă să încerce o formulă de echipă cu oameni noi, capabili să înlocuiască generația care s`a predat parcă prea ușor și parcă înainte de termen. Oficialii federației au început deja să fie eficienti. Știu exact data la care se vor întoarce acasă și, în felul acesta, vor putea să comande biletele de avion mai ieftin. În Spania e nevoie acută de bani. Spania a murit, trăiască Spania!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply